Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Gemeenteraad Velsen peilt mening inwoners over nieuwe burgemeester

Datum nieuwsfeit: 06-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Velsen
Zoek soortgelijke berichten
Velsen, 6 februari 2003

Gemeenteraad Velsen peilt mening inwoners over nieuwe burgemeester

De gemeenteraad van Velsen roept de inwoners van de gemeente op om mee te denken over het profiel van hun nieuwe burgemeester. Met de Jutter of de Hofgeest krijgen zij een folder met een enquêteformulier in de brievenbus. Daarop kunnen de Velsenaren aangeven wat zij de belangrijkste eigenschappen van een nieuwe burgemeester vinden.

Na het vertrek van burgemeester Hertog naar de gemeente Haarlemmermeer zoekt de gemeente Velsen een nieuwe burgemeester. Voordat de sollicitatieprocedure begint, moet de gemeenteraad een `profielschets' opstellen. Die geeft aan welke kwaliteiten de nieuwe burgemeester zou moeten hebben. Moet er een echte `burgervader' of `burgermoeder' komen? Een bestuurder die heel goed relaties met andere overheden kan onderhouden? Iemand die vooral de nadruk kan leggen op de economische ontwikkeling van de gemeente?

De gemeenteraad stelt de profielschets op, maar wil dit niet doen zonder rekening te houden met wensen van de inwoners van de gemeente Velsen. Aan de hand van de werkzaamheden die de nieuwe burgemeester moet verrichten, heeft de raad een overzicht opgesteld van mogelijke eigenschappen waarover hij of zij moet beschikken. De Velsenaren wordt nu gevraagd op het enquêteformulier de vier belangrijkste eigenschappen aan te kruisen. Er is ook aandacht voor specifieke wensen of opmerkingen.

Er kan ook digitaal worden meegedacht via de gemeentelijke website www.velsen.nl. Dat kan handig zijn als meerdere bewoners van één adres willen reageren. Geen folder ontvangen of extra enquêteformulieren nodig? De kaarten zijn ook verkrijgbaar bij de receptie van het stadhuis en bij de filialen van de Openbare Bibliotheek in de gemeente Velsen.

De raad vraagt de inwoners van de gemeente Velsen om uiterlijk 20 februari te reageren. Dan kunnen de wensen en opmerkingen tijdig worden betrokken bij het opstellen van de definitieve profielschets voor de nieuwe burgemeester. Op 13 maart biedt de raad de profielschets, tijdens een extra raadsvergadering, aan de Commissaris van de Koning aan. De Commissaris van de Koningin is verantwoordelijk voor de werving van de nieuwe burgemeester.

Tot de nieuwe man of vrouw is benoemd, fungeert de heer Van Dam als interim-burgemeester van de gemeente Velsen. Van Dam was tot voor kort burgemeester van Purmerend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie