Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Jan de Wit: `Uitzetting asielzoekers Ameland ongewenst'

Datum nieuwsfeit: 06-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Socialistische Partij
Zoek soortgelijke berichten
Jan de Wit: `Uitzetting asielzoekers Ameland ongewenst'


06-02-2003 * 'Merkwaardig dat het Centraal Orgaan Asielzoekers niet bereid is de asielzoekers op Ameland te laten zitten tot minstens het schoolseizoen is afgelopen. De consequenties van ontruiming van het AZC zijn ongewenst, de menselijke kant wordt hier echt uit het oog verloren', aldus SP Tweede-Kamerlid Jan de Wit. Hij reageert op de uitspraak die de rechtbank vandaag deed en waarin het COA in het gelijk wordt gesteld met haar eis aan de asielzoekers het eiland te verlaten.

Jan de Wit De asielzoekers weigerden tot nu toe het AZC te ontruimen, waarop het COA een kort geding tegen hen aanspande. De Wit: `Formeel zal het allemaal best kloppen, het COA is als het ware de baas in deze. Maar ik vind het toch allemaal net iets te makkelijk geredeneerd. De consequenties voor de asielzoekers, en met name de schoolgaande kinderen, zijn erg groot. Wat kan er nou op tegen zijn om die mensen tot de zomer te laten zitten waar ze zitten?!'

De burgemeester van Ameland heeft teleurstellend gereageerd op de uitspraak van de rechtbank, maar ziet zich genoodzaakt zich erbij neer te leggen: `Maar in ieder geval is er landelijk aandacht geweest voro het feit dat het COA niet alleen rekenig moet houden met economische aspecten. Argumenten als kinderen die hun schooljaar willen afmaken verdienen meer aandacht'. De asielzoekers kunnen nog in hoger beroep.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie