Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Rust en Ruimte in Mastenbroek Overijssel

Datum nieuwsfeit: 06-02-2003
Bron: Provincie Overijssel
Zoek soortgelijke berichten
?De polder Mastenbroek is de grootste middeleeuwse polder?, zegt projectleider Adriaan Velsink. ?Het ontginningspatroon is helemaal bewaard gebleven. Wegen, waterlopen en boerderijlinten liggen nog op dezelfde plaats. De openheid met de lange zichtlijnen is uniek.? Het Rijk heeft in de Belvedere-nota bepaald dat zulke waardevolle landschappen bijzondere aandacht moeten krijgen.

Daarom heeft de provincie het initiatief genomen tot het ontwikkelen van een plan voor de polder Mastenbroek. Dit gebeurde samen met de gemeenten kampen, Zwartewaterland en Zwolle en het waterschap Groot Salland. Ook de Vereniging Polderbelangen Mastenbroek en GLTO werkten eraan mee.Er is een plan uit voortgekomen dat het karakter ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie