Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

SP: Starre opstelling COA Ameland onbegrijpelijk

Datum nieuwsfeit: 06-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers
Zoek soortgelijke berichten

SP

SP: Starre opstelling COA onbegrijpelijk

Na de uitspraak in de zaak van de Amelandse asielzoekers dringt de vraag zich op waarom het COA zoveel belang hecht aan een snelle ontruiming van de opvang. SP parlementarier Jan de Wit vraagt vanmiddag aan demissionair minister Nawijn van Vreemdelingenzaken en Integratie of hij bereid is om met het COA in overleg te treden om zo tot een oplossing te komen voor dit probleem.

'Vooral nu er jonge kinderen in het spel zijn, die door de uitspraak gedwongen worden om midden in het schooljaar van school te veranderen, met het vooruitzicht om op korte termijn weer te moeten verhuizen, moet het COA naar een humanere oplossing zoeken,' aldus Jan de Wit.

Het lijkt erop dat dit een prestigezaak aan het worden is. Feit is echter dat de gemeente en de Gedeputeerde Staten van Friesland zich bereid hebben verklaard om financieel bij te springen en ook inwoners van Ameland hebben alle begrip voor de situatie van de kinderen. Het COA houdt echter strikt vast aan haar eigen regels en dwingt, middels een deurwaarder, de asielzoekers te vertrekken.

De SP vindt dit zeer betreurenswaardig en hoopt op een menselijk geluid van de minister.


Meer informatie: Jan de Wit, 06 18 30 59 48

06 feb 03 13:15

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie