Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Controle hondenbelasting in Smallingerland

Datum nieuwsfeit: 06-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Smallingerland
Zoek soortgelijke berichten
Controle hondenbelasting
6 februari 2003

Op dit moment wordt er met betrekking tot de hondenbelasting een huis-aan-huis controle gehouden. De controleur zal met de informatie die hij van de gemeente heeft gekregen bij een flink aantal woningen aanbellen. Niet alleen tijdens kantooruren, maar ook op andere tijden. De controleur, die zich altijd kan legitimeren met een legitimatiebewijs van de gemeente, zal u enkele vragen stellen over het wel of niet houden van een hond.
Als u niet thuis bent zal de controleur ter plekke beoordelen of er een hond aanwezig kan zijn. Hij zal hierbij uiteraard letten op geblaf en op spullen die op de aanwezigheid van een hond duiden.

De tarieven voor 2002 zijn vastgesteld op:

- eerste hond : 45,--

- elke volgende hond : 68,--

Misschien heeft u sinds kort één of meer honden en bent u nog niet in de gelegenheid geweest daarvan aangifte te doen. Dit is in bepaalde gevallen best begrijpelijk. Wij adviseren u echter in dat geval alsnog schriftelijk aangifte te doen bij de gemeente Smallingerland, sectie Belastingen, Postbus 10.000, 9200 HA Drachten. Wettelijk bent u verplicht binnen twee weken aangifte te doen. Als bij controle blijkt dat verzuimd is aangifte te doen, dan kan een boete worden opgelegd.

Als u geen hond meer heeft of minder honden, dan kunt u dit tevens schriftelijke melden bij die afdeling. Hiermee voorkomt u dat u ten onrechte een (te hoge) aanslag hondenbelasting krijgt opgelegd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie