Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Berichtenverkeer tussen werkgevers en ziekenfondsen vereenvoudigd

Datum nieuwsfeit: 06-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten

Berichtenverkeer tussen werkgevers en ziekenfondsen vereenvoudigd

Werkgevers hoeven gegevens over hun personeel binnenkort niet meer op papier naar het ziekenfonds te versturen. Dat kan straks via elektronische weg. Alle ziekenfondsen gaan namelijk gebruik maken van de werknemersgegevens van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV). Het gaat om het aan- en afmelden van werknemers bij het ziekenfonds. Deze elektronische melding betekent een lastenverlichting voor werkgevers en ziekenfondsen ter grootte van zon 30 miljoen euro (circa 20 miljoen voor werkgevers en 10 miljoen voor ziekenfondsen). Minister De Geus (VWS en SZW) maakt dit vandaag bekend bij een bijeenkomst op het ministerie van VWS.

Dit is het resultaat van de verdere verbetering van het elektronische RINIS-netwerk. Het RINIS-netwerk is een netwerk gericht op elektronische communicatie tussen verschillende overheidssectoren. Het RINIS-netwerk is nu verbeterd voor de zorgverzekeringssector. Hierbij zijn onder meer betrokken de ministeries van VWS en SZW, het UWV, het College voor Zorgverzekeringen en Zorgverzekeraars Nederland.

Dankzij deze ontwikkeling wordt de administratieve rompslomp vanuit de ziekenfondsen voor werkgevers teruggedrongen. Het terugdringen van de bureaucratie in de zorgsector is een belangrijke doelstelling van de minister van VWS. Het doel is om in 2006 de administratieve lasten in de zorgsector met 25% te hebben teruggebracht. RINIS staat voor Routeringsinstituut (Inter)nationale InformatieStromen en wordt beheerd door de Stichting RINIS te Amstelveen.

Routeringsinstituut (Inter)nationale InformatieStromen (RINIS) 1. Routeringsinstituut (Inter)nationale InformatieStromen (RINIS) Externe link, 6-2-2003

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie