Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

ABVAKABO FNV pleit voor investeren in publieke sector

Datum nieuwsfeit: 06-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
ABVAKABO FNV

ABVAKABO FNV pleit voor investeren in publieke sector

In de brief die de grootste vakbond voor de publieke sector vandaag aan de informateurs Donner en Leijnse heeft verstuurd, waarschuwt ABVAKABO FNV voor ongebreidelde bezuinigingsdrift op de publieke sector. ABVAKABO FNV pleit voor investeren in de publieke dienstverlening.

ABVAKABO FNV constateert dat de discussie over bezuinigingen in de publieke sector vooralsnog niet heeft geleid tot helderheid over waar deze bezuinigingen moeten gaan plaatsvinden. Met grote regelmaat wordt gesproken over een forse inkrimping van de bureaucratie, terwijl de term 'bureaucratie' niet nader wordt onderbouwd. ABVAKABO FNV gelooft niet in grote bezuinigingen in de publieke sector volgens de 'kaasschaafmethode' waarbij, niet gehinderd door enige lange termijn visie, jaar na jaar de ene plak na de andere van de publieke sector wordt geschaafd.

Om de kwaliteit van de samenleving te kunnen garanderen roept ABVAKABO FNV het nieuwe kabinet op goed te onderbouwen welke taken de overheid kan stoppen en welke taken de overheid juist in stand dient te houden. Zoals ABAVAKBO FNV opmerkt: 'Politiek is keuzes maken, maar dan wel goed onderbouwde, reële keuzes'.

Om de kwaliteit van de publieke dienstverlening te kunnen garanderen stelt de vakbond dat een goed en concurrerend personeelsbeleid cruciaal is. Hierin is afgelopen jaren (Commissie van Rijn) juist krachtig geïnvesteerd. ABVAKABO FNV dringt er bij de informateurs op aan deze investeringen niet te laten vervliegen. Zonder een krachtig personeelsbeleid zal de werkdruk in de publieke sector toenemen en de positie op de arbeidsmarkt verslechteren, met alle denkbare gevolgen van dien. Achterstelling van werknemers in de publieke sector bij andere werknemers in Nederland is voor ABVAKABO FNV onaanvaardbaar. In zijn brief stelt de vakbond dat werknemers in de publieke sector en uitkeringsgerechtigden niet de sluitpost mogen zijn van het huishoudboekje van de overheid.

ABAVAKABO FNV beschouwt het voeren van tijdig en reëel overleg met de coalitiepartners als een absolute voorwaarde om te kunnen komen tot weloverwogen langetermijnbeleid voor de publieke sector.

Meer informatie:
Sandy Bosman, voorlichter ABVAKABO FNV, 079-3536380/06-51025004

Voor de volledige brief van ABVAKABO FNV aan de informateurs kijkt u op:

www.abvakabo.nl


06 feb 03 14:28

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie