Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

RaadsInformatie Achtkarspelen digitaal beschikbaar

Datum nieuwsfeit: 06-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Achtkarspelen
Zoek soortgelijke berichten

Nieuwsberichten

06-02-2003
RaadsInformatie nu digitaal beschikbaar
We maken het u gemakkelijk!

Vanuit uw huis raadsstukken of collegebeslissingen downloaden en/of uitprinten is sinds deze week mogelijk. Het RaadsInformatieSysteem van Achtkarspelen is namelijk online. U vindt het RIS onder het tabje Gemeentebestuur.

De gemeente biedt sinds 3 februari raads- en college-informatie via een structurele en gebruiksvriendelijke manier aan op www.achtkarspelen.nl (tabje Gemeentebestuur). De doelstelling hierachter is tweeledig. Enerzijds willen we raadsinformatie beter inzichtelijk en toegankelijk maken voor u als inwoner of ondernemer. We hopen dat u hierdoor beter in staat gesteld wordt te reageren op beleidsontwikkelingen en deel te nemen in het democratisch debat. Anderzijds willen we een efficiëntere overlegorganisatie creëren voor bestuurders, raadsleden en medewerkers.

Wie hebben toegang?
Het openbare deel van het RIS is voor iedereen toegankelijk. Het vervangt de informatie die voorheen onder het tabje Gemeentebestuur op de website stond. Daarnaast kunnen via het openbare deel de volgende stukken geraadpleegd worden:
B&W: openbare besluitenlijsten
Raad: agenda's, besluitenlijsten, ingekomen stukken, vragenhalfuurtje, afsprakenlijstje en voorstellen.
De meeste functionaliteiten zijn dus via het openbare deel te raadplegen. Raads- en collegeleden kunnen via een inlognaam en wachtwoord toegang krijgen tot het besloten deel. Hier staat specifieke informatie voor hen op. Zij kunnen in de toekomst ook rechtstreeks met elkaar communiceren via dit deel.

Vragen of meer informatie?
Het RIS is nog niet geheel compleet en zonder foutjes, dit ondanks het vele testen. Mocht u op- of aanmerkingen hebben, laat dat dan weten aan webmanager Jorien Bakker (0511 - 548144) van bureau Communicatie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie