Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Kritisch boek over de KLM verschenen

Datum nieuwsfeit: 06-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
GYURI VERGOUW

Kritisch boek over de KLM verschenen

De snel opkomende low-budget maatschappijen dwingen de KLM in het defensief. Opeenvolgende KLM-besturen zijn bij alliantiebesprekingen geen stap verder gekomen. Kortom: 'Onze zwaan uit Amstelveen is door het ijs aan het zakken'. In een kritisch boek gaat Pieter-Klaas Jagersma in op de vele vragen waarmee de KLM worstelt.

In het nieuwe boek van Pieter-Klaas Jagersma wordt kritisch ingegaan op het functioneren van de KLM. Hij gaat in op de dominante ontwikkelingen in de luchtvaartwereld en gaat tevens in op de vraag waarom het de KLM niet lukt aan te klampen. Aan de strategie van de KLM lijkt geen touw vast te knopen.

Volgens Jagersma is de sleutel voor toekomstig concurrentievoordeel van de KLM de optimalisatie van de relatie met de klant. Dit betekent een belangrijke koerswending. Op dit moment zijn er te weinig tekenen dat dit voortvarend wordt aangepakt. De KLM heeft wat dit betreft nog een lange vlucht te gaan.

Pieter Klaas Jagersma is ondernemer. Voorts is hij hoogleraar International Business aan de Universiteit Nyenrode en hoogleraar Strategie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij schreef onder meer 'De Fokker/Dasa-deal. De verkwanseling van de nationale vliegtuigindustrie'. Veen, Amsterdam, 1994.

KLM- Waarheen vliegt gij? Auteur: Pieter Klaas Jagersma ISBN 90-74885-27-6 Prijs 24,50 euro Pagina's: 397 Uitgever: HOLLAND BUSINESS PUBLICATIONS www.hbp.net


---

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie