Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politieberichten Midden- en West Brabant 06-02-2003

Datum nieuwsfeit: 06-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Midden- en West Brabant
Zoek soortgelijke berichten
Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: donderdag 6 februari 2003

Negen jongeren naar HALT verwezen vanwege vuurtje stoken

Zegge: Woensdagmiddag werd omstreeks 16.30 uur door een bezorgde buurtbewoner bij de politie gemeld dat jongelui vuurtje aan het stoken waren op het voetbalveldje aan de A.M. de Jongstraat in Zegge. De wijkagent van Ruchpen en Zegge ging met twee collega`s ter plaatse, omdat uit de melding bleek dat het om een grote groep jongeren zou gaan.

Uit verklaringen van omstanders bleek dat een groep van zon 10 jongeren een vuurtje gestookt had. Als stille getuigen lagen ter plaatse onder andere nog aanmaakhout en kranten. Tevens kreeg de politie verschillende tips over de lokatie waar de groep zich inmiddels zou bevinden. Korte tijd later werd de groep inderdaad door de politie aangetroffen op de Mariadonk in Zegge. Alle betrokken jongeren, 9 jongens in de leeftijd van 13 t/m 15 jaar, bekenden hun aandeel en werden naar HALT verwezen. Uit de gesprekken bleek dat de jongens eerst oud papier en sprokkelhout hadden verzameld en toen een vuurtje waren gaan stoken. Er werd geen schade aan derden aangericht.

Rijden onder invloed

Roosendaal: In de vroege donderdagochtend werd omstreeks 00.45 uur een 36-jarige Roosendaler, die met zijn personenauto in de Dr. Heijptstraat reed, gecontroleerd op het rijden onder invloed. Bij de blaastest bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en een proces-verbaal is opgemaakt.

Drugs

Roosendaal: Donderdagavond werden er tijdens een drugscontrole aan de Laan van België twee Franse jongemannen aangehouden. Zij waren in het bezit van een busje traangas. Een controle van hun personenauto op het politiebureau leverde de vondst op van ca. 500 gram hennep. De drugs werden inbeslaggenomen en aan de verdachten werd een dagvaarding uitgereikt. Zij zullen zich later moeten verantwoorden tegenover de rechter.

Winkeldief

Roosendaal: Woensdagmiddag werd omstreeks 15.15 uur bij een winkel in het centrum van Roosendaal een 24-jarige mevrouw aangehouden, die kleding had gestolen voor een bedrag van ca. 20 euro. Zij werde meegenomen naar het politiebureau, alwaar zij een transactie kreeg aangeboden van 110,00 euro.

Inbraak auto

Roosendaal: bij de politie werd aangifte gedaan van een tweetal auto-inbraken die in de nacht van dinsdag op woensdag hebben plaatsgevonden op de Elisadonk. In beide gevallen werd een ruit vernield, waarna geluidsapparatuur werd weggenomen.

In de nacht van woensdag op donderdag vonden maar liefst drie inbraken in een auto plaats, in dit geval alle op de Lindenburg. De werkwijze en de buit waren in alle gevallen identiek.

Rollen portemonnee

Roosendaal: Woensdagmiddag werd kort voor 13.00 uur de portemonnee van een 58-jarige vrouw uit haar tas gerold tijdens het winkelen op de winkelcentrum Lindenburg in haar woonplaats. In de portemonne bevond zich, naast de nodige personalia, bankpassen en waardepapieren, een aanzienlijk geldbedrag.

Inbraak school

Roosendaal: in de nacht van woensdag op donderdag werd er ingebroken in een school aan de Bovendonk. Er werd een ruit vernield om binnen te komen. In het gebouw werden divers bureaus en kasten opengebroken. Op dit moment is bij de politie nog niet bekend wat er wordt vermist.

Woninginbraak

Heerle: In de loop van de woensdagavond werd er ingebroken in een tweetal vrijstaande woningen, een aan de Plataanstraat en een aan de Acacialaan. Er werden ruiten vernield en de woningen werden doorzocht. Het is op dit moment nog niet bij de politie bekend wat er is weggenomen is.

Bron: Manon Ostendorf

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie