Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Claims Indië-gangers niet nader onderzocht

Datum nieuwsfeit: 06-02-2003
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten
Claims Indië-gangers niet nader onderzocht

Er komt geen vervolgonderzoek naar claims die in het verleden zijn ingediend door Nederlanders uit het voormalig Nederlands-Indië.

De Technische commissie haalbaarheidsonderzoek Indische tegoeden heeft hiervoor in archieven (in Nederland en het buitenland) onvoldoende aanknopingspunten gevonden. Zij had als opdracht te inventariseren in hoeverre onderzoek mogelijk is naar de behandeling van individuele claims op goederen die tijdens de oorlog met Japan (van december 1941 tot augustus 1945) verloren of beschadigd zijn geraakt.

Op 5 februari heeft de commissie haar inventarisatierapport aangeboden aan staatssecretaris Ross. Ross zal de Tweede Kamer later inlichten over ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie