Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Optochten volgen gebruikelijke route in Oosterhout

Datum nieuwsfeit: 06-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Oosterhout
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oosterhout

Optochten volgen gebruikelijke route

Een aantal carnavalsactiviteiten verhuist dit jaar naar het Basiliekplein. De verhuizing is nodig, omdat als gevolg van de herinrichting niet de gehele Markt beschikbaar is. Ook de carnavalskermis gaat verhuizen, en wel naar het Torenplein.

De Markt is traditiegetrouw het centrum van de Kaaiendonkse carnavalsviering. In verband met de naderende herinrichting van het plein is de Oosterhoutse Carnavalsstichting tijdig in overleg getreden met gemeente en aannemer. Gemeente en aannemer hebben in dat overleg aangegeven er alles aan te zullen doen om ervoor te zorgen dat de beide optochten de grote optocht op zondag en de kinderkopkesoptocht op dinsdag de normale route kunnen volgen en dus over de Markt kunnen. Omdat voor carnaval begonnen wordt met de aanleg van de fietsenkelder, blijft er echter onvoldoende ruimte over voor de andere evenementen die normaliter op de Markt plaatsvinden. Ook het vaste podium zal er geen plaats kunnen krijgen.

Samen met de gemeente is daarom gezocht naar een eenmalige, alternatieve locatie in de directe nabijheid van het uitgaanscentrum. Die is gevonden in het Basiliekplein. Het podium zal aan de zijde van de bibliotheek een plaatsje krijgen. Hier zal op carnavalszaterdag de prins worden ingehaald, worden op zondagavond de prijzen van de optocht uitgereikt, vindt op dinsdagmiddag het kinderkopkesfeest en de prijsuitreiking van de kinderkopkesoptocht plaats en zal ook op dinsdagavond carnaval worden afgesloten.

Carnavalskermis

Bij het Kaaiendonkse carnaval behoort traditiegetrouw ook een bescheiden carnavalskermis. Deze kermis stond voorgaande jaren grotendeels op de Heuvel. Het houden van de carnavalskermis op die plek levert echter nagenoeg niets op. De gemeente heeft nu toestemming verleend om het Torenplein dichter bij het centrale punt van de carnavalsviering hiervoor te gaan gebruiken.

Uiteraard zal er een rijbaan beschikbaar blijven om het parkeerterrein Commanderij bereikbaar te houden. Het opbouwen van de kermis begint op donderdagavond 27 februari en het opruimen gebeurt op 5 maart in alle vroegte. De attracties zijn geopend op zaterdag tot en met dinsdag. Met de exploitanten is afgesproken dat zij s avonds tot uiterlijk 22.00 muziek ten gehore mogen brengen.

Oosterhout, 6 februari 2003

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie