Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Langedijk betaalt onder protest mee aan N242

Datum nieuwsfeit: 06-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Langedijk
Zoek soortgelijke berichten

Langedijk betaalt onder protest mee aan N242
06 februari 2003

Onder zwaar protestgeschal heeft politiek Langedijk woensdagavond ingestemd met een regionale bijdrage aan de reconstructie van de N242. Uiteindelijk gingen, met uitzondering van de fractie van GroenLinks, alle partijen in met het collegevoorstel akkoord. Maar, van harte ging dat niet. Raadsbreed bestaat de mening dat het principieel onjuist is dat de provincie gemeenten laat meebetalen aan de realisatie van een provinciale weg.

Onder andere CDA-woordvoerder Jacco Koolaard had geen goed woord over voor het ad-hoc beleid van de provincie Noord-Holland. Hij sprak zelfs van politieke chantage door de provincie. Gelet op het grote belang voor de upgrading van de provinciale weg vindt fractievoorzitter Nico Emmer van Hart voor Langedijk/D66 dat de provincie de gemeenten het mes op de keel zetten. Ook hij acht het niet juist dat de HAL-partners mede opdraaien voor de kosten. Emmer: "Wij zijn als gemeente niet de bretels die de broek van de provincie moet ophouden. Maar kunnen bijna niet anders dan instemmen met het voorstel."

Uiterst schoorvoetend ging een meerderheid van de raad dus akkoord. Dit betekent dat Langedijk 1.265.000,-- op de toonbank van de provincie legt. Daarmee loopt de gemeente in de pas met de verdeelsleutel die de HAL-gemeenten hebben bedacht. De gezamenlijke HAL-gemeenten moeten 10 miljoen euro bijdragen aan de weg. De reconstructie van het zuidelijke deel van de N242 kost circa 120 miljoen euro.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie