Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Persberichten regiopolitie Friesland 06-02-2003

Datum nieuwsfeit: 06-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten
Korps: Friesland, plaats: Fryslân 6-02-2003
Politieberichten van 5/2 (13.00 uur) t/m 6/2 (07.00 uur)

Franeker: snelheid
Woensdag omstreeks 11.45 uur werd op de Rijksweg A31 onder Franeker een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 25-jarige inwoner van Kerkrade, reed met een snelheid van 178 kilometer per uur, terwijl 120 was toegestaan. De bestuurder kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Toen bleek dat de bestuurder even daarna toch weer was gaan rijden, werd hij wederom aan de kant gezet en naast een bekeuring werd nu zijn auto in beslag genomen.

Stiens: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Roptastins. Het rechter voorportier werd opengebroken. Uit de auto werd een radio.cd-speler met wisselaar weggenomen. De eigenaar, een 47-jarige inwoner van Stiens, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: straatroof
Dinsdag tussen 22.00 en 22.10 uur werd op de Rengerslaan ter hoogte van de ingang van het park een 52-jarige inwoner van Leeuwarden van achteren neergeslagen door een onbekende man. De verdachte zei tegen het slachtoffer dat hij een mes bij zich had en dat hij zijn portemonnee moest afgeven. Het slachtoffer had geen portemonnee bij zich. De verdachte doorzocht daarop de zakken van het slachtoffer. De verdachte gaf het slachtoffer vervolgens nog een klap. Hij liep daarbij een bloedneus op. De verdachte is vervolgens weggelopen in de richting centrum. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Van de verdachte is geen signalement bekend.

Sint Annaparochie: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 14.00 uur reed een 80-jarige inwoner van Sint Annaparochie met zijn invalidenwagen vanaf het erf bij zijn woning de Oudebildtdijk op. Hij verleende daarbij geen voorrang aan een personenauto, die bestuurd werd door een 44-jarige inwoner van Leeuwarden. De inwoner van Sint Annaparochie liep een hoofdwond op en werd overgebracht naar het MCL-Zuid.

Heerenveen: winkeldiefstal
Woensdag omstreeks 15.45 uur werd op het Jisterplein een 28-jarige inwoonster van Heerenveen aangehouden. De verdachte had kort daarvoor bij een winkel een manicureset, winkelwaarde 14,50, weggenomen. Zij wilde de winkel zonder betalen verlaten en werd toen door het personeel aangehouden. Een medewerkster van de winkel, een 23-jarige inwoonster van Heerenveen, deed aangifte. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De manicureset is teruggegeven. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is de vrouw weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: aanrijding met lichtgewonde
Woensdag omstreeks 17.00 uur reed een 25-jarige inwoner van Jistrum met zijn bestelauto over de Spanjaarslaan. Gekomen bij de kruising van deze weg met de Noordersingel Camstraburen verleende hij geen voorrang aan een personenauto, die over de Noordersingel deze kruising naderde. Deze bestuurder, een 40-jarige inwoner van Leeuwarden botste met zijn auto tegen de bestelauto. Zijn 7-jarige dochter, die bij hem in de auto zat, raakte lichtgewond. Het kind werd ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld. De auto van de Leeuwarder moest worden weggesleept.

Kollumerzwaag: aanrijding met drank
Woensdag omstreeks 16.15 uur vond op de Blankenstrjitte een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s. Een 50-jarige inwoner van Zwaagwesteinde nam met zijn auto in een haakse bocht de binnenbocht en kreeg aldaar een aanrijding met een bestelauto, die bestuurd werd door een 42-jarige inwoner van Kollumerzwaag. De man uit Zwaagwesteinde bleek gedronken te hebben. Hij was inmiddels naar huis gereden en ontkende met drank op gereden te hebben. Aan het bureau blies de verdachte 895 ug/l. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 10 uren. Tevens werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Sneek: mishandeling
Woensdag omstreeks 16.50 uur werd in haar woning aan de Piekezijlstraat een 33-jarige inwoonster van van Sneek bedreigd en mishandeld door een 29-jarige plaatsgenoot. De man en vrouw zijn bekenden van elkaar. Zij kregen ruzie over het herstellen van een kledingstuk. De man pakte de vrouw daarop bij de keel en bedreigde haar met een mes. Vervolgens verliet de man de woning en nam een digitale camera, enkele sieraden en twee paspoorten mee. De vrouw deed aangifte en de man werd omstreeks 19.00 uur in zijn woning aan de Morrahemstraat aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Ureterp: verdraaide knie
Woensdag omstreeks 18.35 uur wilde een 20-jarige inwoonster van Ureterp aan de Weibuorren uit de bus stappen. Bij het opstaan verdraaide de vrouw haar knieschijf en kwam zij ten val. Zij had veel pijn en lag in het gangpad van de bus. Door het ambulancepersoneel werd zij uit de bus gehaald en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Harlingen: onder invloed
Woensdag omstreeks 23.55 uur werd op de Noorderhaven een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 24-jarige inwoner van Harlingen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 350 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Drachten: verdachte aangehouden
Donderdag omstreeks 00.20 uur werd op de Hemmen een 32-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden. De vrouw was samen met twee nog onbekende personen het terrein van een garagebedrijf opgelopen en hadden aldaar geprobeerd de velgen van een auto te stelen. Zij werden daarbij betrapt door een passerende patrouille. Bij het zien van de politie, gingen de verdachten er vandoor. De vrouw kon ter plaatse worden aangehouden. De twee anderen konden ontkomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Driesum: aanrijding met paard
Donderdag omstreeks 02.00 uur reed een 43-jarige inwoner van Buitenpost op de Trekweg met zijn personenauto tegen een op de rijbaan loslopende pony. Het dier overleefde de aanrijding niet. De eigenaar van de pony is op dit moment nog niet bekend. Na de aanrijding kwam de auto in de sloot naast de weg tot stilstand. De bestuurder liep lichte verwondingen aan het hoofd op. De auto werd totaal vernield en werd weggesleept.

Drachten: inbraak benzinestation
Van woensdag op donderdag werd gepoogd in te breken in een benzinestation aan de Folgeralaan. Een ruit van de toegangsdeur werd vernield. Door een getuige werd de politie gewaarschuwd, die snel ter plaatse was. De verdachten, vermoedelijk twee mannen, waren toen reeds verdwenen. Een uitgebreid onderzoek in de omgeving, waarbij een speurhond werd ingezet, leverde geen resultaat op. Of er iets is weggenomen, is op dit moment nog niet bekend. De aangever moet nog worden gehoord.

Drachten: onder invloed
Donderdag omstreeks 02.30 uur zag een patrouille dat de bestuurder van een personenauto op de Langewyk met zijn auto niet op de weg kon blijven. De bestuurder, een 35-jarige inwoner van het Engelse Addlestone, kwam in de berm van de weg tot stilstand. De bestuurder bleek dronken te zijn. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies de bestuurder 900 ug/l. De verdachte kon niet worden gehoord en is ter ontnuchtering ingesloten. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt en zijn Engelse rijbewijs is ingevorderd.

Heerenveen: lastige vrouw
Woensdag omstreeks 15.30 uur kwam er een melding binnen dat een vrouw bij een woning aan de Faherenheitstraat stennis zou veroorzaken. Toen de patrouille ter plaatse kwam, bleek de vrouw, een 52-jarige inwoonster van Westerbork, reeds binnen te zitten. De vrouw wilde, ondanks dat verschillende malen was gevorderd de woning te verlaten, hieraan niet voldoen. De 45-jarige bewoner wilde de vrouw niet meer in de woning hebben. Zij zijn bekenden van elkaar. De vrouw werd daarop aangehouden. Bij haar aanhouding pleegde de vrouw verzet. Zij werd geboeid overgebracht naar het bureau. `s-Morgens had de politie de vrouw ook reeds uit de woning verwijderd. Zie hiervoor de politieberichten van 5/2 (07.00 uur t/m 13.00 uur) De vrouw was psychisch niet in orde en na onderzoek door een arts werd besloten de vrouw op te nemen.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie