Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Amsterdam-Noord doet aangifte tegen raadslid wegens schending geheim..

Datum nieuwsfeit: 06-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Stadsdeel Amsterdam-Noord
Zoek soortgelijke berichten

6/2/2003 - Aangifte tegen raadslid
Dagelijks Bestuur doet aangifte tegen raadslid wegens schending geheimhoudingsplicht

Wethouder Grondzaken, Nico Veenman, heeft vandaag namens het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Amsterdam-Noord aangifte gedaan bij de Officier van Justitie van opzettelijke schending van de geheimhoudingsplicht door het raadslid John Melskens (SP). De heer John Melskens heeft als lid van de commissie Grondzaken inzage gehad in een voorstel voor de grondexploitatie voor De Bongerd, een groot woningbouwplan in Amsterdam-Noord.

Het voorstel is uitdrukkelijk onder geheimhouding aangeboden. Vroegtijdig bekend worden van de exploitatiegegevens kan de economische en financiële belangen van het stadsdeel schaden, bijvoorbeeld doordat offertes en aanbestedingen van aannemers erop kunnen worden opgehoogd.

Het raadslid John Melskens heeft gegevens uit het geheime stuk ter beschikking gesteld aan de vereniging Amsterdam-Noord Groene Stad Aan Water (ANGSAW), een actiegroep in Noord. Dit bleek tijdens een overleg van het stadsdeel met ANGSAW.

In een gesprek met de voorzitter van de stadsdeelraad heeft de heer John Melskens noch toegegeven noch ontkend dat hij de geheimhoudingsplicht heeft geschonden. Hij heeft aangegeven niet in te zien waar hij foutief of strafbaar heeft gehandeld.

Als zeer ervaren raadslid is de heer Melskens bekend met het fenomeen geheimhouding. Hij weet dat exploitatiegegevens van een woningbouwplan niet in de openbaarheid mogen komen. Voor mij is er dan ook voldoende reden om aan te nemen dat de gepleegde overtreding opzettelijk is begaan. Ambtenaren én raadsleden moeten integer handelen. Het is ook onze taak daarop toe te zien.
Aldus Nico Veenman.

Tijdens het onderzoek van justitie worden er door het stadsdeel geen verdere mededelingen gedaan over deze zaak.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie