Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Reactie KNMG op artikel Voorrang zonder medische indicatie

Datum nieuwsfeit: 07-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: KNMG
Zoek soortgelijke berichten
KNMG

Reactie KNMG op artikel Voorrang zonder medische indicatie

KNMG wil wel degelijk opvattingen artsen over voorkeursbehandeling peilen

In Medisch Contact van deze week, nummer 6 van 7 februari, en op de website van MC verschijnt een artikel over voorkeursbehandeling door artsen met als titel Voorrang zonder medische indicatie. In dit artikel is de mening van de KNMG echter niet geheel juist weergegeven.

De KNMG zegt niet dat het met voorrang behandelen van bekende Nederlanders en vrienden of bekenden geen probleem is. We hebben echter pas sinds kort signalen dat dit onder artsen vaak voorkomt en dat het bij hen vragen en discussie oproept. Uit het artikel blijkt voor het eerst dat de meningen over de wenselijkheid en toelaatbaarheid van voorkeursbehandelingen verschillen.

De opvattingen hierover onder artsen wil de KNMG peilen. Aan de hand daarvan zullen we bekijken of het nodig en wenselijk is om maatregelen te nemen, bijvoorbeeld in de vorm van een advies of gedragsregel voor artsen.

Zie ook:
Artikel Voorrang zonder medische indicatie in Medisch Contact nummer 6, 7 februari 2003

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie