Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Marechaussee lost wapendiefstal uit kazerne in Assen op

Datum nieuwsfeit: 07-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten

---

Ministerie van Defensie---

Marechaussee lost wapendiefstal uit kazerne op

07-02-2003

De Koninklijke Marechaussee heeft een wapendiefstal uit de Johan Willem Friso Kazerne in Assen opgelost. Op 11 april 2002 waren uit de wapenkamer van de kazerne vijf pistolen, drie Diemaco geweren en optische apparatuur gestolen. In totaal heeft de marechaussee zes verdachten aangehouden. Twee mannen, een 27-jarige militair en een 23-jarige burger, hebben bekend dat zij de diefstal hebben gepleegd. De overige vier worden ervan verdacht met het bezit of doorverkoop van de wapens te maken te hebben of hebben gehad. Nog niet alle wapens zijn teruggevonden.

Het onderzoek van de Koninklijke Marechaussee kon niet eerder worden afgerond omdat enkele verdachten langdurig in het buitenland verbleven. In eerste instantie werden op 13 augustus vorig jaar twee militairen aangehouden. Later bleek dat één van hen niets met de diefstal te maken had. Een week later werd de burgerdader aangehouden. De 27-jarige militair was op de hoogte van het beveiligingssysteem van de wapenkamer. In de woning van de man werd tijdens een huiszoeking alle gestolen optische apparatuur aangetroffen.

Gedurende het onderzoek werden in Groningen en Drenthe huiszoekingen gedaan. Bij een 38-jarige man in Groningen werd één gestolen pistool teruggevonden. Het rechercheteam van de Koninklijke Marechaussee bestond uit 25 personen en werkte onder de verantwoordelijkheid van de Officier van Justitie bij het Arrondissementsparket, afdeling Militaire Zaken in Arnhem. Omdat een militair en een burger verdacht worden van de diefstal wordt het dossier verder afgehandeld door de Officier van Justitie bij de Arrondissementsrechtbank in Assen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie