Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Provincie Noord-Holland verkoopt pand Nieuwe Gracht 7 Haarlem

Datum nieuwsfeit: 07-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Haarlem, 7 februari 2003 - Op 28 februari 2003 om 16.30 uur zal gedeputeerde drs. Bob Verburg de transportakte ondertekenen voor de overdracht van het pand Nieuwe Gracht 7 te Haarlem. Koper daarvan is de Vereniging Hendrick de Keyser te Amsterdam.

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben besloten het als rijksmonument aangewezen pand "Huize Barnaart"aan de Nieuwe Gracht 7 te Haarlem te verkopen aan de Vereniging Hendrick de Keyser te Amsterdam. Dit monumentale pand verkeert in een goede staat en is als kantoorpand ingericht. Het pand wordt gebruikt door twee huurders te weten de Stichting Kunst en Cultuur en de Stichting Sportservice. Daarnaast is er een verhuurde woning betrokken in de verkoop.

Het in eigendom houden van dit pand beschouwt de provincie niet langer als haar kerntaak. Aanleiding voor het besluit tot verkoop vormde een eerder verbouwingsplan van dit pand. Deze verbouwing een wens van een van de huurders voor meer werkplekken is niet doorgegaan omdat dit het monumentale karakter van het pand te zeer zou aantasten. De noodzakelijke brandveiligheidsvoorzieningen (o.a. een trap aan de buitengevel) verdroegen zich niet met het karakter van dit pand. De nieuwe eigenaar de Vereniging Hendrick de Keyser heeft meer ervaring met het beheer en de instandhouding van monumentale panden dan de provincie.

De koop wordt pas definitief als de Vereniging een toewijzing ontvangt van sponsorgelden van de SponsorBingoLoterij; daarover moet nog een besluit vallen.

De huurders van het kantoorpand en van de woning kunnen in elk geval voor de komende tien jaar in het pand blijven zitten tegen dezelfde voorwaarden.

Inlichtingen: Ton van Bart, tel. (023) 514 52 46 Inlichtingen voor de pers: Marjan Hoenson, tel. (023) 514 41 18 Ellen van der Klei 7-2-2003 17:49:00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie