Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Wethouder Van der Tak installeert adviesraad Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 07-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Wethouder Van der Tak installeert adviesraad

(06-02) Wethouder Sjaak van der Tak (o.m.onderwijs en sociale Integratie) heeft dinsdag 4 februari 2003 de Adviesraad voor ROAP-2 (Rotterdams Onderwijs Achterstanden Plan voor de periode 2002-2006) geïnstalleerd. Deze nieuwe, onafhankelijke Adviesraad adviseert de wethouder over de voortgang van het Rotterdamse Onderwijskansenbeleid. Eén van de eerste uitdagingen voor de Adviesraad is het adviseren over de plannen voor innovatieve manieren om onderwijskansen te creëren. Deze plannen zijn ingediend door schoolbesturen, scholen en onderwijsondersteunende instellingen in Rotterdam.

Wethouder Van der Tak vindt het belangrijk, dat de voortgang van de uitvoering van het ROAP 2 programma door een onafhankelijke adviesraad wordt gevolgd. De Adviesraad ROAP-2 is samengesteld uit deskundigen van verschillende beleidsterreinen in het onderwijsveld: wetenschap en onderzoek, bestuurlijke verhoudingen, grootstedelijke onderwijsprocessen, internationale ontwikkelingen in het onderwijs. De groep zal een nauw contact onderhouden met een internationale klankbordgroep van experts uit het onderwijs, waardoor een adequate kennisuitwisseling en meningsvorming is gewaarborgd.

ROAP-2 is een onderdeel van het Onderwijskansenbeleid. In het ROAP-2 staat onder andere hoe schoolbesturen en de gemeente gaan zorgen voor goed taalonderwijs voor alle Rotterdamse kinderen. In het plan komen ook zaken als de Brede School (aanbieden van kinderopvang, een bibliotheek, sport of naschoolse opvang op de school) aan bod. Het uiteindelijke doel is, om alle Rotterdamse kinderen de kans te bieden zich tot een zelfstandige, maatschappelijk verantwoordelijke burger te ontplooien.

Met de instelling van de adviesraad wordt een van de aanbevelingen opgevolgd van de Rotterdamse Rekenkamer die in december 2001 het achterstandenbeleid doorlichtte. Toen was de kritiek o.a. dat het college te weinig zicht had op de voortgang en de effecten van het beleid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie