Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 07-02-2003

Datum nieuwsfeit: 07-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten
Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-02-2003
Persberichten district Maastricht (HP 12.30 uur) Vrijdag 7 februari 2003

Maastricht, alcoholcontroles.

Donderdagavond 6 februari 203 heeft de politie op de Limburglaan en de Akersteenweg te Maastricht alcoholcontroles plaatsgevonden. Geen van de gecontroleerde automobilisten bleek onder invloed gereden te hebben.
De controles vonden plaats tussen 19.30 en 21.30 uur. In het totaal werd van 126 automobilisten op beide controleplaatsen (52 op de Limburglaan en 75 op de Akersteenweg) een blaastest afgenomen. Geen van de blaastesten gaf aan dat er alcohol gedronken was, waarna alle bestuurders hun weg konden vervolgen.

Maastricht, voetgangster gewond bij verkeersongeval. Donderdag 6 februari 2003 heeft kort voor 18.00 uur op de Appiushof te Maastricht een verkeersongeval plaatsgevonden. De aangereden voetgangster werd ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. Bij het oversteken van de Appiushof werd een 74 jarige voetgangster uit Maastricht aangereden door een 32 jarige automobilist uit Maastricht die over de Appiushof gereden had komende uit de richting van de Horatiushof. Het slachtoffer werd geschept en bleef na de aanrijding gewond aan haar bekken op de rijbaan/trottoir liggen. Zij werd door een ambulance vervolgens naar het Academisch ziekenhuis vervoerd. Daar werd een bekkenfractuur vastgesteld waardoor zij ter observatie opgenomen werd.

Maastricht, verkeersongeval veroorzaakt onder invloed.

Een 29 jarige automobilist uit Aken heeft vrijdagmorgen 7 februari 2003 op de A-2 ter hoogte van de Geusseltkruising een verkeersongeval veroorzaakt. Hij bleek onder invloed tegen een lichtmast gereden te hebben.
Na een melding van een automobilist dat er omstreeks 02.40 uur op de Geusseltkruising een verkeersongeval had plaats gevonden en de betrokken bestuurder er mogelijk tussen uit wilde knijpen, ging een politiepatrouille meteen ter plaatse. Aangetroffen werd een personenauto met een bestuurder achter het stuur, terwijl een ander persoon de auto van de ongevalsplek wegduwde. De betreffende auto bleek tegen een lichtmast gereden te zijn. Beide betrokken personen ontkenden gereden te hebben waarop zij door de politie aangehouden werden. Aan het politiebureau bleek de 29 jarige inwoner van Aken de auto bestuurd te hebben. Van hem werd een ademanalyse afgenomen waarvan de uitslag een alcoholpromillage aangaf van 1.3 promille. Tegen de inwoner van Aken werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Zijn beschadigde auto werd door een takelbedrijf weggesleept.

Maastricht, 3,5 kilo softdrugs in beslag genomen. De politie heeft donderdagavond 6 februari 2003 tegen een 29 jarige inwoner van Veltwezelt proces-verbaal opgemaakt wegens het in bezit hebben van softdrugs. Bij een verder onderzoek onder leiding van een Rechter Commissaris werd in een woning aan de Kleine Gracht 3.5 kilo softdrugs aangetroffen.
Vrijdagavond werd een bezoeker van een coffeeshop aan de Kleine Gracht te Maastricht gecontroleerd. Hij bleek 20 gram softdrugs in de betreffende coffeeshop gekocht te hebben.
Na het verlaten van een woning aan de Kleine Gracht te Maastricht werd omstreeks 21.40 uur een inwoner van Veltwezelt gecontroleerd. Hij bleek marihuana en enkele joints in zijn bezit te hebben samen goed voor 130 gram.
Onder leiding van een Rechter Commissaris werd daarna in de woning aan de Grote Gracht een verder onderzoek ingesteld. Daarbij werd 3.5 kilo softdrugs aangetroffen, betreffende marihuana, hasjiesj en joints. De softdrugs werden in beslag genomen. De inwoner van Veltwezelt werd in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. Een 51 jarige vrouw uit Maastricht die tijdens het onderzoek heel wat stampij veroorzaakte en het onderzoek belemmerde werd door de politie eveneens aangehouden. Ook zij werd in verzekering gesteld.

Maastricht, autokraker aangehouden.
Een 29 jarige inwoner van Maastricht is donderdagavond 6 februari 2003 door de politie aangehouden verdacht van het plegen van een auto-inbraak.
De eigenaresse van een op de Oeverwal geparkeerde personenauto bemerkte kort voor 23.00 uur dat er in haar auto een inbraak had plaatsgevonden. Zij had een harde klap gehoord en zag kort daarna een man, waarvan zij een goed signalement kon geven, weglopen van haar auto. De man verborg vermoedelijk iets in een bossage en liep daarna weg. Daarna waarschuwde zij onmiddellijk de politie. Een ter plaatse gekomen politiepatrouille stelde vast dat er in twee op de Oeverwal geparkeerde personenautos ingebroken was. Van beide autos werd een portieraam ingeslagen. Uit een van de autos, de auto van de getuige, bleek o.a. een autoradio/cdspeler te zijn ontvreemd. Pratende met de benadeelde vrouw zag deze laatste de autokraker op een fiets rijden. De politie kon daarna de man aanhouden. Hij bleek een schroevendraaier in zijn bezit te hebben maar geen gestolen spullen. Deze werden wel aangetroffen op de plaats waar de getuige de aangehouden verdachte in de bossage had zien lopen. Daar werd de uit de auto afkomstige radio/cdspeler alsmede een routekaart en een tweetal cds aangetroffen. De eigenaresse herkende haar eigendommen. Ook werd daar nog een zilverkleurige aansteker aangetroffen, echter niet het eigendom van de benadeelde vrouw. De politie stelt een verder onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie