Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Aanvragen Koninginnedag 2003 in Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 07-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Aanvragen Koninginnedag 2003
5 februari 2003 - Remco Asselbergs

Hoewel de sluitingstermijn voor het aanvragen van vergunningen voor Koninginnedag 2003 is vervroegd (van 1 maart naar 1 februari) is ongeveer hetzelfde aantal aanvragen als vorig jaar ingediend.

Voor de vergunningenmarkt op het Damrak en het Rokin zijn dit jaar door particulieren 426 aanvragen ingediend. De meeste aanvragen zijn afkomstig van particulieren in Amsterdam en omgeving, een aantal uit het noorden en het zuiden van het land en enkele uit Duitsland. Zoals gebruikelijk betreffen de aanvragen voor vergunningen een zeer gevarieerd aanbod van te verkopen spullen: van kleding tot kunstvoorwerpen en lederwaren.

De aanvragen zullen door middel van loting worden toegekend, waarbij de (particuliere) ondernemer één of meer plaatsen (naast elkaar) mag uitzoeken. Eén standplaats kost EUR 125,00 exclusief de kraamhuur. De ondernemers van wie de winkel of het bedrijf aan het Damrak of het Rokin is gevestigd, kunnen een beroep doen op een standplaats voor de eigen deur. Het gaat hier om circa 104 aanvragen. Voor de binnenstad zijn in totaal 306 ontheffingen aangevraagd voor de verkoop van zwak-alcoholische dranken op de openbare weg en 126 aanvragen voor een (kleinschalig)
evenement.

De afdeling Vergunningen van het stadsdeel Amsterdam-Centrum hoopt de toewijzingen half maart te hebben afgerond en verzonden.

Pb-014

© Gemeente Amsterdam

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie