Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Hr.Ms. Witte de With terug in Den Helder

Datum nieuwsfeit: 07-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten

---

Ministerie van Defensie---

Hr.Ms. Witte de With terug in Den Helder

07-02-2003

In een mistig Den Helder is vrijdagmorgen (7 februari) het luchtverdedigingsfregat Hr.Ms. Witte de With teruggekeerd uit de Middellandse Zee. Het fregat nam sinds 29 augustus vorig jaar deel aan de internationale strijd tegen het terrorisme. De Commandant Zeemacht Nederland en oud-commandant van Hr.Ms. Witte de With, vice-admiraal J. van der Aa, kwam vlak voordat het schip in Den Helder afmeerde aan boord en sprak de bemanning toe. Hij bedankte de ruim 160-koppige bemanning voor hun inzet en complimenteerde hen met het goede werk dat ze verricht hebben. "Jullie gaan nu met een welverdiend verlof."

Het afmeren in de Nieuwe Haven van Den Helder ging snel. Op de kade stonden veel vrienden en familieleden met spandoeken de bemanning op te wachten. In de Middellandse Zee fungeerde het fregat als vlaggenschip van de commandant van de Standing Naval Force Mediterranean (STANAVFORMED), de Nederlandse commandeur H.P. Wirth. Dit eskader neemt deel aan de internationale strijd tegen het terrorisme in de NAVO-operatie "Active Endeavour". Hr.Ms. Witte de With is afgelost door het multipurpose-fregat Hr.Ms. Abraham van der Hulst.

Gerelateerde pagina's

* Afghanistan/Strijd tegen het terrorisme

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie