Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Ziekenhuis op de bon wegens overtreden rookverbod

Datum nieuwsfeit: 07-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Keuringsdienst van Waren
Zoek soortgelijke berichten
Keuringsdienst van Waren

Nieuws

Ziekenhuis op de bon wegens overtreden rookverbod

Datum: 7-2-03

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft de eerste boetes uitgedeeld voor het overtreden van de Tabakswet. Het betrof overtredingen van het rookverbod in diverse openbare gebouwen en instellingen, waaronder een ziekenhuis in het zuidwesten van het land. De hoogte van de boetes kan variëren van 300 euro oplopend tot 2400 euro.

Naar aanleiding van klachten uit de samenleving zijn de afgelopen maanden diverse instellingen en openbare gebouwen geïnspecteerd op de naleving van het rookverbod. In een ziekenhuis in het zuidwesten van het land bleek nog sprake te zijn van rookoverlast in openbare ruimten. Ook werd er in een school voor hoger beroepsonderwijs, een zwembad en enkele sociaal culturele instellingen gerookt in ruimten waar een rookverbod van toepassing is. Tegen de beheerders van deze gebouwen en instellingen is een boeterapport opgemaakt.

De recent gewijzigde Tabakswet omvat onder andere het reclameverbod, het verbod op de verstrekking van tabaksproducten aan jongeren en een aanscherping van de rookverboden.

Het rookverbod in openbare gebouwen en diverse bij wet aangewezen instellingen is al jaren van kracht, maar sinds november 2002 kan het Ministerie van VWS boetes opleggen aan personen en instellingen die de Tabakswet overtreden.

De VWA zal blijven controleren en optreden als de Tabakswet wordt overtreden. Klachten kunnen gemeld worden bij de Warenklachtenlijn nummer 0800-0488. (zie ook: www.rokenendewet.nl)

De VWA handhaaft het rookverbod in de Tabakswet om de niet-roker te beschermen. Naleving van de Tabakswet draagt bij aan het voorkomen van gezondheidsrisico`s en maatschappelijke problemen veroorzaakt door roken en ongewenst meeroken.

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) is de nieuwe overheidsorganisatie die zich bezig houdt met voedselveiligheid en productveiligheid. De VWA heeft 2 werkmaatschappijen: Keuringsdienst van Waren en Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees. Het toezicht op de naleving van de Tabakswet wordt vanuit de VWA uitgevoerd door de Keuringsdienst van Waren.

foto: parkiet

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie