Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politieberichten Noord-Holland Noord 07-02-2003

Datum nieuwsfeit: 07-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Nieuwsbericht

vrijdag, 7 februari 2003, 16.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Voetganger gewond na aanrijding met bus
Alkmaar, donderdag 6 februari 2003.
Donderdagmiddag raakte een 49-jarige vrouw uit Alkmaar gewond bij een aanrijding op de Helderseweg. De vrouw liep over het fietspad langs de Helderseweg toen zij werd aangereden door een bus bestuurd door een 56-jarige man uit Heerhugowaard. Deze sloeg linksaf en verleende geen vrije doorgang aan de voetgangster. Door de aanrijding die daarop volgde raakte de vrouw gewond aan haar hoofd. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis en is daar opgenomen.

Verlichtingcontroles
Castricum, donderdag 6 februari 2003.
Donderdagavond werden op verschillende plaatsen in Castricum fietsers en bromfietsers gecontroleerd op het voeren van verlichting. In totaal werden 10 bestuurders bekeurd omdat zij niet de juiste verlichting voerden. Eén bestuurder van een bromfiets werd bekeurd omdat hij geen helm droeg.

Alkmaar, donderdag 6 februari 2003.
In Alkmaar vond, eveneens op verschillende plaatsen in de stand, een zelfde controle plaats. Hierbij werden 36 fietsers bekeurd omdat zij geen goede verlichting voerden. Eén automobilist werd bekeurd omdat hij het rode verkeerslicht negeerde.

Diefstal uit woning
Heerhugowaard, vrijdag 7 februari 2003.
In de nacht van donderdag op vrijdag ontdekte de bewoner van een woning aan de H. Roland Holstlaan dat er bij hem was ingebroken. Het is niet bekend hoe men in de woning is gekomen. Er waren geen duidelijke braaksporen zichtbaar. Vanuit het huis werden een dvd-speler en een videorecorder weggenomen. Ook mist de bewoner een onbekende hoeveelheid buitenlands geld.

Diefstal auto's
Alkmaar, vrijdag 7 februari 2003.
In de nacht van donderdag op vrijdag werden twee auto's gestolen. Omstreeks 01.30 uur ontdekte de eigenaar van een metallic blauwe Mercedes, voorzien van het kenteken YF-97-JL, dat zijn auto was verdwenen. De auto stond geparkeerd op de Gedempte Nieuwesloot. Enkele uren later deed de eigenaar van een blauwe bestelwagen, merk Volkswagen, type 1.0D met het kenteken VL-95-HL een zelfde ontdekking. Hij had zijn auto geparkeerd op de Graalstraat.

Politie zoekt getuigen van naaktloper
Heerhugowaard, donderdag 6 februari 2003.
De politie te Heerhugowaard is op zoek naar getuigen die op 5 februari j.l. omstreeks 21.15 uur getuige zijn geweest van een naaktloper. Dit incident deed zich voor op de Zuidtangent, ter hoogte van de rotonde bij het BP-benzinestation. Ondanks de kou was de man vermoedelijk alleen gekleed in een kort model jas. Door een voorbijganger is gezien dat een vrouw hard wegliep van de naaktloper. Mogelijk dat is zij door de man aangesproken. De politie wil graag in contact komen met deze vrouw en eventuele andere getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard, telefoon 0900-8844.

Aanhanger met steigeronderdelen gestolen
Heerhugowaard, vrijdag 7 februari 2003.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd een aanhanger met daarop een aantal steigeronderdelen gestolen vanaf een bedrijventerrein aan de Coulombstraat. Men kwam op het terrein door het vernielen van een hekwerk. De aanhanger met goederen werd vervolgens door de dieven meegenomen. Het betreft een zilverkleurige aanhanger van het merk Hapert, type DL-20.

NOORDKOP

Verkeerscontroles
Den Helder, donderdag 6 februari 2003.
Donderdagmiddag werd op de Langevliet een verkeerscontrole gehouden speciaal gericht op de bestuurders en de technische van bromfietsen. Tijdens deze controle werden tientallen bromfietsen gecontroleerd. In 30 gevallen werden overtredingen geconstateerd. Het niet of niet op de juiste wijze dragen van een helm en het overschrijden van de constructiesnelheid scoorden het hoogst (samen 16 maal). De andere overtredingen hadden vooral betrekking op de technische staat van de bromfiets zoals gladde banden, geen rem en lekke uitlaten. Diezelfde middag vonden op de Schoolweg en de Torplaan snelheidscontroles plaats. Op beide wegen geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Het aantal gecontroleerde voertuig is niet bekend maar wel staat vast dat 4 bestuurders te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/u.

Vrouw mishandeld en gekneveld
Den Helder, vrijdag 7 februari 2003.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 18-jarige vrouw uit Den Helder mishandeld en vervolgens vastgebonden opgesloten in een toilet. Dit gebeurde in een woning aan de Parallelweg. Het slachtoffer was vlak bij de woning toen zij plotseling werd vastgepakt door een tot nu toe onbekende man. Deze sloeg haar een aantal keren in het gezicht en dwong de vrouw de woning binnen te gaan. Daar werd de vrouw geblinddoekt en vervolgens vastgebonden op het toilet. Hierna zocht haar belager in de woning naar waardevolle spullen. Na enig tijd verliet hij de woning, de vrouw achterlatend op het toilet. Het slachtoffer werd enig tijd later door een kennis uit haar benarde positie worden bevrijd. Voorzover bekend heeft de dader alleen een rugzak meegenomen uit de woning.
De dader is een man met een getinte huidskleur. Hij is ongeveer 1.87 m. lang en had een hese stem. Hij was gekleed in een blauwe spijkerbroek en een bruine, leren jas. Verder droeg hij zwarte schoenen met dikke zolen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van deze persoon.

Politie zoekt getuigen inzake verdrinking
Den Helder, vrijdag 7 februari 2003.
Donderdagmiddag 6 februari hebben duikers van de Marinebrandweer op verzoek van de politie opnieuw gedoken op de plek waar de 29-jarige Martien Eriks is gevonden. Hij werd op dinsdag 4 februari uit het water van de Koopvaarders- Binnenhaven gevist nadat hij 10 dagen was vermist. De duikers zochten onder andere naar een wit petje dat hij zou hebben gedragen toen hij voor het laatst werd gezien. De politie gaat nog steeds uit van een noodlottig ongeval maar doet toch onderzoek naar de verdrinking om een misdrijf uit te kunnen sluiten en vragen achteraf te voorkomen.
Daarom hoopt de politie ook dat getuigen zich opgeven. Eriks is voor het laatst gezien op zaterdag 25 januari 2003, omstreeks 02.00 uur op de Binnenhaven. Mensen die iets kunnen melden worden verzocht contact op te nemen met de politie Den Helder via telefoonnummer 0900-8844.

Onduidelijke handdoekenactie
Schagen, vrijdag 7 februari 2003.
De nationale vereniging 'Zonnebloem', afdeling Schagen, heeft berichten binnen gekregen dat een vrouw handdoeken aan de deur verkoopt. De vrouw doet voorkomen alsof dit een actie is voor het goede doel van De Zonnebloem terwijl dit niet het geval is. Bij de politie was gisteren een dergelijke melding binnen gekomen van een man aan de Meerkoet in Schagen. Hij was op woensdag 5 februari omstreeks 17.30 uur thuis benaderd door een kleine vrouw van ruim 60 jaar. Zij beweerde dat de vrouw van de man handdoeken had besteld. Omdat de man hieraan twijfelde heeft hij niets gekocht.
Buiten de jaarlijkse lotenverkoop houdt De Zonnebloem geen verkoopacties. Bovendien kunnen verkoopsters van deze vrijwilligersorganisatie zich altijd legitimeren. Personen die inlichtingen over de vrouw kunnen verschaffen of worden geconfronteerd met dubieuze handdoekenverkopers kunnen bellen met de politie Schagen via telefoonnummer 0900-8844.

WESTFRIESLAND

Verkeerscontroles
Hoorn, donderdag 6 februari 2003.
Donderdagmiddag werd, in samenwerking met medewerkers van de Rijksverkeersinspectie, een controle gehouden op in bedrijf zijnde taxi's. Tijdens deze controle, die plaats vond op verschillende plaatsen in de stad, werd viermaal verbaliserende opgetreden. De geconstateerde overtredingen hadden betrekking op de technische staat van de voertuigen, te weinig rusttijd voor de chauffeur en het ontbreken van administratieve bescheiden.

Snelheidscontrole
Medemblik, donderdag 6 februari 2003.
Donderdagavond tussen 20.30 en 21.15 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Overtoom waarbij het volgende werd geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantaal passanten: 35
Aantal overtredingen: 7
Hoogst gemeten snelheid: 81 km/u.

Onderzoek naar illegale vreemdelingen
Grootebroek, vrijdag 7 februari 2003.
Donderdagavond en in de daarop volgende nacht zijn door medewerkers van de Vreemdelingendienst onderzoeken verricht in een bedrijf aan de Industrieweg in Grootebroek aan en de Veenakkers in Andijk. In dit laatste bedrijf werden aantal vreemdelingen van Poolse nationaliteit en een 48-jarige Oekraïense man aangetroffen. De Oekraïner bleek illegaal in Nederland te verblijven. Hij is in bewaring gesteld in afwachting van zijn uitzetting.
In het bedrijf in Grootebroek werden eveneens een aantal buitenlanders aangetroffen. Van twee van hen kon de identiteit niet worden vastgesteld. Zij zijn ter vaststelling van hun juiste identiteit overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten.

Rijden onder invloed van alcohol
Hoorn, vrijdag 7 februari 2003.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 27-jarige bestuurder van een personenauto uit Amsterdam aangehouden op de Westerdijk. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. De man blies 350 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Medemblik, vrijdag 7 februari 2003.
In dezelfde nacht werd een 31-jarige man uit Medemblik aangehouden op de Randweg. Hij reed daar met zijn auto terwijl ook bij hem alcohol gebruik werd geconstateerd. Hij blies 490 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane marge.

Auto's open gebroken
Hoorn, vrijdag 7 februari 2003.
In de nacht van donderdag op vrijdag werden twee auto's opengebroken die geparkeerd stonden op de Florijn. In beide gevallen stonden de auto's op het erf van de woningen van de eigenaren. Uit de auto's werden de radioapparatuur en een mobiele telefoon weggenomen. Gezien de tijdstippen en de plaats mag worden aangenomen dat de beide diefstallen zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie