Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 07-02-2003

Datum nieuwsfeit: 07-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rotterdam-Rijnmond
Zoek soortgelijke berichten

Ochtenduitgave vrijdag 7 februari 2003

* BESTRIJDING OVERLAST WEST-KRUISKADE EN OMGEVING

Politiemensen van de wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum hebben donderdagmiddag en -avond, samen met collega's van de Flying Squad, op de West-Kruiskade en omgeving acties gehouden in het kader van 'Keep on Cleaning'. Daarbij werd gebruik gemaakt van cameratoezicht. De bestrijding van alle vormen van overlast is een prioriteit van de politie Rotterdam-Rijnmond en tevens opgenomen in het Vijfjarenprogramma van de gemeente Rotterdam.
Een 32-jarige Franse dealer werd aangehouden. Hij had op de West-Kruiskade drugs verkocht aan een gebruiker, waarna hij in de Josephstraat werd gearresteerd. Hij was in het bezit van twee losse eenheden (0,25 gram) hard drugs en één brok pure heroïne van 15 gram, alsmede een geld bedrag van 600 euro. Verdovende middelen en geld zijn in beslag genomen en de verdachte is ingesloten. Hem wordt handel in hard drugs ten laste gelegd. Verder zijn er drie oproepingen uitgeschreven voor gebruik en hinderlijk ophouden. Eén persoon kreeg een verblijfsontzegging voor 48 uur. Zes verkeersdeelnemers kregen een bekeuring voor onjuist verkeersgedrag.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
De politie van het district Zuid heeft donderdagavond twee hennepkwekerijen ontmanteld in de Oostvoornsestraat. In totaal werden 716 planten gevonden.
In het ene pand trof men een kwekerij aan die sinds kort buiten werking was gesteld. Er stonden nog 386 planten en een deel van de apparatuur. Alles werd in beslag genomen. In een woning er naast werd eveneens een kwekerij gevonden. Het ging om 330 hennepplanten met 18 transformatoren en lampen. Ook hier werd alles in beslag genomen. Planten en apparatuur zijn inmiddels vernietigd. Naar de verantwoordelijke(n) wordt een onderzoek ingesteld.


* DRIE INBREKERS OP HETERDAAD BETRAPT EN AANGEHOUDEN

Politiemensen van de wijkteams Crooswijk en Hoflaan van het district Oost hebben donderdagmiddag drie woninginbrekers op heterdaad betrapt en aangehouden. Het drietal is in verzekering gesteld.
Omstreeks kwart voor één donderdagmiddag alarmeerden omwonenden de politie omdat er in een portiekwoning werd ingebroken. De politie was snel ter plaatse en arresteerde het tweetal. De twee mannen, 24 en 43 jaar oud zonder vaste woonplaats zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De auto van de verdachten werd in de omgeving van de Jonker Fransstraat teruggevonden en in beslag genomen.
Een paar uur later, rond drie uur, werd een 31-jarige Rotterdammer op heterdaad betrapt bij een inbraak in een studentenflat aan de Struisenburgdwarsstraat. In verschillende appartementen was ingebroken. Hij is eveneens naar een politiebureau gebracht en ingesloten.
Alle drie de verdachten zijn in verzekering gesteld en naar hun betrokkenheid bij andere inbraken wordt door de recherche van het district Oost een onderzoek ingesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie