Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Nieuwe website Humaan Asiel

Datum nieuwsfeit: 08-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuwe website Humaan Asiel
Datum: 08 februari 2003

Illegalen

Het Platform Vluchtelingen en asielzoekers in de ggz heeft het initiatief genomen voor een nieuwe website: humaanasiel.nl. In dit Platform zijn onder andere Pharos, de vluchtelingengezondheidszorg en een aantal professionals uit de (geestelijke) gezondheidszorg vertegenwoordigd.

Op deze site kunt u informatie vinden over de gezondheidskant van het asielbeleid. Ook kunt u het door de initiatiefnemers opgestelde manifest ondertekenen, dat onder andere pleit voor een asielbeleid dat gebaseerd is op respect en erkenning van asielzoekers en hun motieven om hier bescherming en toekomst te zoeken.

Tot slot biedt de website informatie over het door Pharos in augustus 2002 in samenwerking met GGZ Nederland opgezette Meldpunt 'Schrijnende situaties in de GGZ'.

Pharos

Meldpunt Schrijnende Situaties in de GGZ

In april 2001 is de nieuwe Vreemdelingenwet ingegaan. Sindsdien worden steeds meer hulpverleners in de GGZ geconfronteerd met asielzoekers die bij hen in behandeling zijn en uitgeprocedeerd raken waardoor ze uitzetbaar zijn. Dit roept gevoelens van machteloosheid en boosheid op. Daarnaast kunnen hulpverleners voor een 'Catch-22' situatie komen te staan; 'Als ik hem beter maak dan kan hij uitgezet worden, als ik hem niet beter maak dan mag hij (misschien) blijven, maar dan is hij ziek'. Een 'duivels' dilemma voor veel hulpverleners. Zij weten vaak niet goed waar ze met deze problematiek terecht kunnen en of ze 'gehoord' worden.

Het Meldpunt heeft als doel het verzamelen van casuïstiek uit de GGZ-praktijk waarna de politiek (lokaal en landelijk) op de hoogte gebracht kan worden van de signalen.

Het Meldpunt is via e-mail of post te bereiken: Pharos, Meldpunt
t.a.v. Marjan Mensinga, coördinator Meldpunt
Postbus 13318
3507 LH Utrecht
E-mail: (convw@pharos.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie