Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 09-02-2003

Datum nieuwsfeit: 09-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten
Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 9-02-2003 Mediaberichten 9 februari (12.00 uur)

30.000 euro openstaande boetes

VENLO De politie heeft vrijdagmiddag bij een verkeerscontrole op de Havenkade een 34-jarige man uit Reuver aangehouden die nog ruim dertigduizend euro aan boetes moet betalen. De automobilist bleek nog voor bijna duizend euro aan (verkeers)boetes te moeten betalen. Ruim 1500 euro voor vier onherroepelijke vonnissen en 1 boete van ruim 27000 euro in het kader van een ontnemingsmaatregel. De vervangende hechtenis die de man moet ondergaan bedraagt 377 dagen. Het geldbedrag van ruim 27000 euro zal echter hoe dan ook betaald moeten worden. Waarvoor de boetes zijn opgelegd is niet bekend.

Diefstal telefoon- en strippenkaarten

POSTERHOLT Bij een winkel annex postkantoor aan de Hoofdstraat is vrijdag voor ruim 800 euro aan telefoon- en strippenkaarten gestolen. Een gezin (man, vrouw en twee kinderen) kwam de winkel binnen en de vrouw en kinderen wisten de verkoopster af te leiden. In die tijd zag de man kan de kaarten mee te nemen.

Brand in hooischuur

BLERICK Waarschijnlijk hebben spelende kinderen per ongeluk brand gesticht in een hooischuur aan de Moutzhofweg. Zaterdagmiddag bleek de hooischuur bij een leegstaande boerderij in brand te staan. De brandweer bluste het vuur en zette de omgeving af omdat er mogelijk asbest vrij kon komen. Later op de middag meldden zich drie jongens van 12 jaar uit Blerick die in het hooi gespeeld hadden en daarbij met een aansteker een touw hadden doorgebrand. Mogelijk dat daarbij de brand is ontstaan.

2 gewonden bij aanrijding

ROERMOND Bij een aanrijding tussen twee personenautos zijn zaterdagmiddag beide bestuurders gewond geraakt. Een 26-jarige man uit Roermond liep hoofdletsel op toen hij op de T-kruising van de Elmpterweg en de Laatweg geen voorrang verleende aan een 69-jarige automobilist uit Vierssen. De man uit Roermond gebruikte geen gordel en sloeg met zijn hoofd tegen de voorruit. Hij is opgenomen in het ziekenhuis in Roermond. De man uit Vierssen is in Duitsland in het ziekenhuis opgenomen met een gebroken voet.

Getuigen leveren verdachte af op politiebureau

WEERT Twee mannen uit Weert (36 en 18 jaar) brachten in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige man uit Cyprus naar het politiebureau die met een vuurwapen een café aan de Oelemarkt binnen was gekomen. De verdachte had volgens het tweetal met het wapen staan zwaaien wat hen niet beviel. Daarom overmeesterden ze de man en leverden zij hem met het wapen af bij de politie. De verdachte is aangehouden en ingesloten. Het blijkt om een imitatievuurwapen te gaan dat in Nederland verboden is. Volgens de verdachte was het allemaal als grap bedoeld. Hij is inmiddels verhoord en er is proces-verbaal opgemaakt. Waarna de man weer in vrijheid is gesteld.

Bromfietsster raakt gewond bij aanrijding

ROERMOND Een 51-jarige vrouw uit Roermond is vrijdagavond gewond geraakt toen zij op De Weerd geen voorrang verleende aan een 40-jarige automobiliste uit Maasbracht. Het slachtoffer reed met haar bromfiets over de Hornerweg en reed op de kruising met De Weerd pardoes tegen de auto aan. Daarbij liep zij verschillende fracturen op waardoor ze moest worden opgenomen in het ziekenhuis.

Vernieler van autos aangehouden

VENLO Dankzij een groep buurtbewoners heeft de politie zaterdagavond een 17-jarige jongeman uit Venlo aan kunnen houden die er van wordt verdacht een spiegel van een auto te hebben getrapt. Al enige weken hebben bewoners van de Stalbergweg en omgeving last van vernielingen aan hun autos. Vermoedelijk veroorzaakt door jongelui die of gaan stappen of daarvan terug komen. Getuigen zagen dit keer hoe de jongen de spiegel van een geparkeerde auto schopte en hielden hem aan om aan de politie over te dragen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. Ongeveer tegelijkertijd bleek er op de Johan Termeulenstraat ook een spiegel vernield te zijn. De politie vermoedt dat er de laatste tijd verschillende vernielingen zijn geweest waarvan géén aangifte is gedaan en nodigt benadeelden uit dat alsnog te doen.

Taxichauffeur bestolen

OSPEL Een 24 taxichauffeur uit Nederweert is in de nacht van zaterdag op zondag door een klant bestolen. De chauffeur bracht een passagier van de Vrakker in Weert naar de Houwakker in Ospel. Toen de man betaalde en de chauffeur zijn beurs pakte om te wisselen, griste de passagier de beurs uit de handen van de chauffeur en rende daarmee weg. Het gaat om een blanke man van ongeveer 1.80 meter groot met een normaal postuur, zon 25 jaar oud en gekleed in een blauwe boerenkiel en een zilver/groene pruik. De chauffeur is enkele honderden euros kwijtgeraakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie