Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Bordeaux opnieuw prooi voor vierspanrijder Michael Freund

Datum nieuwsfeit: 09-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland
Zoek soortgelijke berichten
Bordeaux opnieuw prooi voor vierspanrijder Michael Freund

09/02/2003

Bordeaux, 9 februari 2003
De Duitse menner Michael Freund is er evenals vorig jaar in geslaagd om de Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen in Bordeaux op zijn naam te schrijven. Met deze overwinning vergroot hij zijn voorsprong in het tussenklassement en is hij zeker van een startplaats voor de laatste Wereldbekerwedstrijd in Gothenburg. In het uitverkochte Parc des Expositions, waar de 28e editie van de Jumping International de Bordeaux werd gehouden, slaagde Freund er in om zijn collega's Gert Schrijvers (België) en Boyd Exell (Australië), op ruime afstand te houden. Freund, die een nieuw achterpaard inzette, groeide in de wedstrijd. In de warming up ronde van vrijdag werd hij derde achter Gert Schrijvers en Boyd Exell. Zaterdagavond eindigde hij op de tweede plaats in de extra competitie, die niet meetelde voor de Wereldbeker. Overigens liet Freund hier vijf strafpunten extra noteren omdat een van zijn grooms van het rijtuig werd gelanceerd. Vandaag sloot hij zijn optredens in Bordeaux af met zijn derde opeenvolgende overwinning in de Wereldbeker. "Ik heb het gevoel dat mijn collega menners nog nooit zo dichtbij zijn gekomen om mij te verslaan als hier. Iedere wedstrijd worden ze beter en beter en ik begin hun hete adem in mijn nek te voelen," aldus de Wereldbeker titelverdediger.

Freund, Exell en Schrijvers kwalificeerden zich voor de winning round, die over een verkort parcours werd verreden. Freund's Global Teamgenoot Exell, die met het span Welsh Cobs van collega-menner Fred Pendlebury startte, reed een fout parcours waardoor hij op de derde plaats eindigde. Gert Schrijvers, die net als Exell en Duen voor de eerste maal in Bordeaux aan de start kwam, eindigde op een welverdiende tweede plaats, zijn beste Wereldbeker resultaat tot nu toe. De meervoudig Belgisch kampioen ging in Bordeaux goed van start met de tweede plaats in de openingsronde. Vervolgens schreef hij op zaterdagavond de extra wedstrijd op zijn naam, die niet meetelde voor de Wereldbeker. Na twee wedstrijden is Schrijvers er in geslaagd om de juiste samenstelling te vinden voor zijn vierspan. "Ik ben erg tevreden met mijn resultaten hier in Bordeaux. Ik heb na Mechelen wat wijzigingen aangebracht in mijn vierspan, wat bestaat uit Arabo Friese sportpaarden en een warmbloed paard. Ik kijk erg uit naar de volgende Wereldbekerwedstrijd in Vigo, waar ik Freund hoop te verslaan!", aldus Schrijvers. De plaatsen vier tot en met zes werden ingenomen door Rainer Duen (Duitsland), Werner Ulrich (Zwitserland) en wild card rijder Patrick Rebulard, die werd gediskwalificeerd omdat hij een poortje mistte.
Michael Freund staat aan de leiding in het tussenklassement na zes wedstrijden met 12 punten voorsprong op Mark Weusthof en Tomas Eriksson, die de tweede plaats delen. Gert Schrijvers is na Bordeaux opgeklommen van de 11e naar de 6e plaats. Boyd Exell deelt momenteel de zevende positie met Ijsbrand Chardon. Exell heeft echter nog twee Wereldbekerwedstrijden te gaan, terwijl Chardon alleen nog in 's-Hertogenbosch aan de start zal verschijnen.

De FEI Wereldbeker vierspannen in Bordeaux zal uitgezonden worden op het Franse televisiekanaal Equidia op 9 februari om 23.00 uur, 22 februari om 21.00 uur en 9 maart om 11.00 uur.
Het zal tevens uitgezonden worden op ESPN Star Sports op 5 maart en op CNBC Sports Europe op 12 april.

www.worldcupdriving.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie