Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Lezers geven Drechtstedennieuws ruime voldoende

Datum nieuwsfeit: 10-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Bureau Drechtsteden
Zoek soortgelijke berichten
Bureau Drechtsteden


Persbericht

Lezers geven Drechtstedennieuws ruime voldoende

De lezers van het Drechtstedennieuws, de maandelijkse informatierubriek van de Drechtsteden op de gemeentepagina's, waarderen de rubriek gemiddeld met een zeven. Het begrijpelijke taalgebruik (7,3) en de correcte toonzetting (7,2) worden het beste gewaardeerd. De lettergrootte (6,6) en de plaatsing (vindbaarheid van het Drechtstedennieuws in de krant; 6,7) zijn twee aspecten die volgens de lezers voor verbetering vatbaar zijn. Dit blijkt uit de rapportage over het lezersonderzoek Drechtstedennieuws die eind januari is verschenen.

148 lezers van het Drechtstedennieuws vulden in december 2002 een enquêteformulier in. De enquête bestond uit verschillende vragen over onder meer inhoud, vormgeving, lengte, herkenbaarheid, diepgang en frequentie van de rubriek. Over de vormgeving (illustraties, lettertype, opmaak, etc.) is men over het algemeen tevreden. Ook de onderwerpen die aan bod komen (7) en de diepgang van de informatie (6,7) worden over het algemeen voldoende gewaardeerd. Tegelijkertijd voelen de lezers zich nog niet altijd betrokken bij de rubriek (waardering: 6,5), terwijl ze dit wel belangrijk vinden. Mogelijk kan het opnemen van meer 'human interest' onderwerpen zoals onderwijs, cultuur en evenementen hier verbetering in brengen.

De lezers geven ook aan behoefte te hebben aan meer Drechtstedennieuws. Eenderde van de respondenten zegt uitgebreider geïnformeerd te willen worden via de rubriek. En 53,8% wil dat de verschijningsfrequentie hoger wordt dan 1x per maand.

Verbeteringen
In het Drechtstedennieuws dat op 5 en 6 februari in de verschillende huis-aan-huisbladen verschijnt, zijn reeds twee van de aanbevelingen uit het onderzoek overgenomen. De letters zijn groter en ook de achtergrondkleur is lichter, zodat de rubriek beter leesbaar wordt voor ouderen en slechtzienden. De redactie werkt ook aan het verbeteren van de vindbaarheid van de rubriek in de kranten. Hierover en over de andere verbeterpunten worden binnenkort afspraken gemaakt met de redacties van de verschillende gemeentepagina's, waar het Drechtstedennieuws onderdeel van is.

Het Drechtstedennieuws verschijnt momenteel maandelijks op de gemeentepagina's van de zeven Drechtstedengemeenten. Deze pagina's zijn te vinden in De Kombinatie, De Klaroen, Stem van Dordt, De Schakel, Papendrechts Nieuwsblad en Het Kompas.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie