Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Demissionair Minister Kamp naar commando-overdracht ISAF

Datum nieuwsfeit: 10-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Minister naar commando-overdracht ISAF

29-01-2003

Minister Henk Kamp van Defensie woont op 10 februari de commando-overdracht van de ISAF-veiligheidsmacht in Afghanistan bij. Die dag draagt Turkije het commando over de internationale eenheid over aan Nederland en Duitsland. Ook de Duitse minister van Defensie, Peter Struck, is aanwezig bij de ceremonie. Als gevolg van de nieuwe taak neemt het aantal Nederlandse militairen in Afghanistan toe van ongeveer 200 naar omstreeks 650. Het gaat vooral om militairen van de Koninklijke Landmacht.

Begin deze week vertrok een eerste grote groep Duits-Nederlandse militairen van Münster (Duitsland) naar Afghanistan. Ze werden uitgezwaaid door landmachtbevelhebber luitenant-generaal Marcel Urlings en diens Duitse collega. De twee landen nemen de leiding van de ISAF-veiligheidsmacht gedurende een half jaar op zich. Het merendeel van de betrokken militairen is afkomstig van het Duits-Nederlandse Legerkorps. De commandant van dit korps, de Duitse luitenant-generaal Norbert van Heyst wordt dan ook de nieuwe commandant van ISAF, terzijde gestaan door zijn Nederlandse plaatsvervanger brigade-generaal Rob Bertholee.

Gerelateerde pagina's

* Afghanistan/Strijd tegen het terrorisme

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie