Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

College Overijssel dreigt milieuvergunning Bouwens in te trekken

Datum nieuwsfeit: 10-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Overijssel
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Overijssel

College dreigt milieuvergunning Bouwens in te trekken

Het College van Gedeputeerde Staten heeft besloten om pluimveeverwerkingsbedrijf Bouwens in Goor nog tot 1 september 2003 de tijd te geven om aan de milieuvergunning te voldoen. Als in september uit de controlemeting blijkt dat Bouwens de geur- en geluidsnormen nog steeds overtreedt, trekt GS de milieuvergunning van het bedrijf in.

Bouwens kondigde eerder maatregelen aan om de geur- en geluidsoverlast aan te pakken. Die overlast duurt al jaren. Het college vroeg Bouwens daarom vorig jaar om een plan van aanpak. Externe adviesbureau's oordelen nu net als het college dat de geplande maatregelen van BOuwens niet toereikend zijn.

Wel en Wee
De beslissing van Gedeputeerde Staten is aan Bouwens bekendgemaakt. Afgelopen donderdag is ook de Stichting Wel en Wee, die de bewoners van Goor vertegenwoordigt, op de hoogte gesteld.

De handhavers van de provincie Overijssel zullen het bedrijf de komende maanden regelmatig bezoeken om op de hoogte te blijven van de maatregelen die Bouwens gaat treffen om aan de milieuvergunning te voldoen.

De provincie Overijssel is sinds juni 2001 bevoegd gezag voor Bouwens te Goor. Zij nam deze verantwoordelijkheid over van de gemeente Hof van Twente na een uitspraak van de Raad van State.

College dreigt milieuvergunning Bouwens in te trekken

Overijssel en justitie intensiveren samenwerking

Kiezers in debat met Overijsselse lijsttrekkers

College daagt Provinciale Staten uit

Provincie koopt eerste bedrijf reconstructie platteland

Inloopavonden reconstructie goed bezocht

GS presenteert ontwerpvisie 'Goed wonen in Overijssel'

© 10-02-2003 Provincie Overijssel

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie