Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Brief Safe Internet Foundation aan informateurs

Datum nieuwsfeit: 10-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SAFE INTERNET FOUNDATION

Brief Safe Internet Foundation aan informateurs

Persbericht van de Safe Internet Foundation

Den Haag 10 februari 2003: De Safe Internet Foundation (SIF) heeft vanochtend onderstaande tekst, met daarin een aanbeveling voor een formulering voor het op te stellen regeerakkoord, verzonden aan de informateurs en de onderhandelaars van CDA en PvdA.

Internet is een belangrijk nieuw medium en verdient daarom uw speciale aandacht. Het versterkt sociale contacten tussen mensen en verstevigt de band tussen overheid en burger. Ook het zakenleven heeft internet omarmd als een katalysator voor business. Na de internethype eind jaren negentig heeft internet een basis gevonden in de samenleving die alleen maar steviger wordt.

De Safe Internet Foundation zet zich in voor een veilig internetgebruik door voorlichting aan publiek en bedrijfsleven te geven. Een concreet voorbeeld hiervan is een cursus internetgebruik die op bibliotheken wordt gegeven. Binnen de stichting werken overheid en bedrijfsleven samen, onder meer in het Surf op Safe programma van het Ministerie van Economische Zaken.

De overheid heeft een duidelijke rol in het veilig maken van internet. Om veilig internetten voortvarend te stimuleren is een erkenning in het Regeerakkoord 2003 2007 een enorme steun in de rug. Daarom bevelen wij de volgende passage bij u aan voor het akkoord.

De overheid intensiveert de publieksvoorlichting om de kwaliteit en veiligheid van internet te verbeteren. Er zal worden gewerkt aan verdere bescherming van elektronisch berichtenverkeer analoog aan het normale postverkeer. Daarnaast zet de overheid zich in voor een digitaal identiteitsbewijs waarmee de burger via Internet betrouwbaar en veilig kan communiceren.

Met deze passage legt u de basis voor verdere uitwerking en actie voor een veilige en hoogwaardige nationale internet-infrastructuur. De meegestuurde artikelen dienen ter onderbouwing van ons tekstvoorstel.


---

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie