Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Eerste opstreden SP lijsttrekker Piet Walraven bij omroep Flevoland

Datum nieuwsfeit: 10-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Socialistische Partij
Zoek soortgelijke berichten

Socialistische Partij

SP voor het eerst ook in Flevolandse provinciale staten verkiezingen actief.

Eerste opstreden van SP lijsttrekker Piet Walraven bij omroep Flevoland groot succes.

Met zijn nuchtere kijk op de zaken die de gewone man in Flevoland aan gaan wist Piet zondag 9 februari in een rechtstreekse TV uitzending duidelijk te verwoorden welke zaken voor de SP in de provincie Flevoland belangrijk zijn.

Hierin kwamen vooral de standpunten van de SP rond openbaar vervoer ruim aan de orde. Een dure zweeftrein, in plaats van een normale spoorverbinding met het noorden, past daarbij niet in het programma van de SP Flevoland. Treinkaartjes moeten ook betaalbaar blijven voor mensen die niet de mogelijkheid hebben om kosten te declareren bij een werkgever.

Ook de positie van de gehandicapte werknemer kwam aan de orde. Piet stelde dat er meer aangepaste arbeidsplaatsen moeten komen zodat ook gehandicapten weer volledig in een werkkring kunnen meedraaien.

Als laatste kwam het voor iedereen bereikbaar maken van door de provincie gesubsidieerde projecten. Als voorbeeld werd de Batavia werf gegeven. Hier zou aan Flevolanders de mogelijkheid moeten worden geboden de werf een maal gratis of meerdere malen tegen gereduceerd tarief te bezoeken. De achtergrond van deze gedachte is dat wat door alle Flevolanders wordt betaald moet ook voor alle Flevolanders bereikbaar zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie