Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Offensief voor bemiddeling van nieuwe werklozen

Datum nieuwsfeit: 10-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

WISSENRAET EN VAN SPAENDONCK

Offensief voor bemiddeling van nieuwe werklozen

Reïntegratiebedrijven bieden dienstverlening aan tegen oplopende werkloosheid

Er mag geen tijd verloren gaan bij de begeleiding van nieuwe werklozen naar werk. Dit stelt Borea voorzitter Ella Vogelaar. De CWIs geven aan de grote toestroom van werklozen niet aan te kunnen. Wanneer alle tijd gaat zitten in inschrijving en uitkeringsintake is de kans groot, dat ook deze nieuwe werklozen langer afhankelijk worden van een uitkering. In samenwerking met de CWIs bieden reïntegratiebedrijven aan de begeleiding en bemiddeling van kortdurend werklozen ter hand te nemen.

De werkloosheid neemt per maand met rasse schreden toe. In de laatste maanden van 2002 schreven zich maandelijks reeds ongeveer 16.000 werkzoekenden in, volgens de laatste gegevens van het CWI meldden zich in januari van dit jaar al 29.000 werklozen bij het CWI. Het CWI kan de grote toestroom niet aan volgens De Groot, voorzitter van de Raad van Bestuur van de CWI organisatie, in interviewprogramma Buitenhof.

Dat betekent, dat alle energie gaat zitten in de inschrijving en uitkeringsintake van werklozen, maar dat vacatures die open staan niet kunnen worden vervuld. En juist nu is bemiddeling en vervulling van openstaande vacatures zo gewenst. Naarmate werkzoekenden langer afhankelijk worden van een uitkering, wordt het steeds moeilijker om zonder extra inspanningen weer aan het werk te komen. In het eerste half jaar is het noodzakelijk veel energie te steken in intensieve bemiddeling en begeleiding naar werk om langdurige werkloosheid te voorkomen.

De reïntegratiebedrijven zijn bij uitstek bereid en in staat om het CWI hierbij te helpen. Vogelaar, voorzitter Borea, de brancheorganisatie van reïntegratiebedrijven: Samen met de CWIs moeten we in staat zijn met een kort en intensief begeleidingstraject voor de nieuwe werklozen de openstaande vacatures snel in te vullen. Ik denk daarbij onder andere aan begeleiding bij sollicitaties en jobhunting bij werkgevers. Ik vind dat publiek en privaat nu de handen ineen moeten slaan om te voorkomen dat onnodig te veel mensen werkloos blijven.

Voor meer informatie: secretariaat Borea tel. 030-2844545

10 feb 03 15:20

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie