Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen 11-02-2003

Datum nieuwsfeit: 11-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-02-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.55 uur

Hennepkwekerij

BREUKELEN Op maandag 10 februari werd door de politie een hennepkwekerij ontdekt.

Naar aanleiding van onderzoek was het de politie gebleken dat er zich in een loods aan de Merwedeweg mogelijk een hennepkwekerij zou bevinden. Daarom werd rond 12.00 uur een onderzoek in de betreffende loods ingesteld. Daarbij werd inderdaad een hennepkwekerij aangetroffen.

In de loods bevond zich een kwekerij met professionele apparatuur en meer dan 1600 hennepplanten. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. De stroom werd illegaal buiten de meter om afgetapt. Er werd niemand aangehouden. De eigenaar van de loods had de ruimte verhuurd en de politie stelt een onderzoek in naar de huurder.

Zware aanrijding

WOERDEN Op maandag 10 februari liep een automobilist licht letsel op bij een zware aanrijding.

Rond 19.30 uur reed een 18-jarige automobilist uit Zegveld over de Rembrandtlaan, komende uit de richting van de Leidsestraatweg en gaande in de richting van de Boerendijk. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u, maar hij reed naar eigen zeggen met een snelheid van ongeveer 75 km/u terwijl hij op zijn autoradio naar een zender aan het zoeken was. Daardoor zag hij de wegversmalling te laat, raakte de stoeprand en kwam op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht. Door naar rechts te sturen wist hij een tegemoetkomende auto te ontwijken, maar raakte vervolgens de macht over het stuur kwijt en de auto begon te tollen. Hij botste tegen twee links van de weg geparkeerde voertuigen en één daarvan werd weer tegen een lantaarnpaal gedrukt.

De Zegvelder liep bij het ongeval slechts een bult aan zijn hoofd op. Zijn auto kwam er minder genadig af: het voertuig werd geheel vernield. De bestuurder bleek niet onder invloed van alcohol te verkeren. De beide aangereden voertuigen liepen ook zware schade op. Alle drie de voertuigen moesten worden weggesleept. De Zegvelder werd aangehouden voor het in gevaar brengen van het overige verkeer. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie