Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Start herinrichting pickÉplein en omgeving in Noordwijk

Datum nieuwsfeit: 12-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Noordwijk
Zoek soortgelijke berichten
P E R S B E R I C H T

Start herinrichting pickÉplein en omgeving

Op woensdag 12 februari a.s. wordt een begin gemaakt met de reconstructie van het Picképlein en omgeving. De herinrichting beperkt zich niet tot het Picképlein zelf; ook een gedeelte van de Rudolf Tappenbeckweg en een gedeelte van De Grent worden opgebroken. De werkzaamheden zullen in totaal ongeveer vijftien weken duren. Als eerste wordt De Grent aangepakt, te weten: het gedeelte tussen de Abraham van Royenstraat en de Rudolf Tappenbeckweg. Van daaruit wordt fasegewijs gewerkt in de richting van de Oude Zeeweg. Eind mei is het werk afgerond.

Het aanleggen van een rotonde met vrijliggende fietspaden is het meest zichtbare onderdeel van het herinrichtingsplan. Deze rotonde komt in de plaats van de huidige T-kruising (Huis ter Duinstraat/Oude Zeeweg). De herinrichting omvat verder nog de volgende werkzaamheden: het vervangen van de riolering vanaf De Grent (hoek Abraham van Royenstraat) onder het nieuwe plein door, het omleggen van kabels en leidingen op het Picképlein, het aanleggen van openbare parkeerplaatsen en bushaltes en het verwijderen van het huidige busstation.

De werkzaamheden, die in vier fases verlopen, hebben gevolgen voor het verkeer. Door middel van borden worden de omleidingroutres aangegeven. Ook voor de routes van het openbaar vervoer treden wijzigingen op.

Het werk start met fase 1 op woensdag 12 februari a.s.. Deze duurt ongeveer drie tot vier weken.
Bij aanvang van de werkzaamheden wordt het gedeelte van De Grent tussen de Rudolf Tappenbeckweg en de Abraham van Royenstraat geheel afgesloten. Het kruispunt De Grent/ Abraham van Royenstraat zal vanaf maandag 17 februari tot en met vrijdag 21 februari geheel afgesloten zijn. In het gedeelte van de Abraham van Royenstraat wordt, waar dit van toepassing is, het eenrichtingsverkeer omgedraaid. Daardoor is de bereikbaarheid van de Maarten Kruytstraat en de Hoofdstraat en de bevoorrading van de winkels in dit gebied gewaarborgd. Tevens zal de route Maarten Kruystraat Bomstraat gedurende deze dagen permanent opengesteld zijn.
Om het verkeer niet in een fuik te laten rijden zal het eenrichtingverkeer op de Koningin Wilhelmina Boulevard omgedraaid worden. Hierdoor kan verkeer, vanaf de Parallelboulevard rijdend in de richting van De Grent, via de Koningin Wilhelmina Boulevard worden afgeleid.

Het openbaar vervoer ( de buslijnen 40 - 42 - 52 90 95 en 240 ) gaat rijden via de route Quarles van Uffordstraat -Parallelboulevard Koningin Wilhelmina Boulevard Vuurtorenplein. Hiermee komen de haltes op en rond het Picképlein ( gedurende de uitvoerende werkzaamheden ) te vervallen. De twee haltes aan de westzijde van de Parallelboulevard zullen gaan fungeren zowel als instap- als uitstapmogelijkheid. Doorgaand verkeer over de route Beeklaan Oude Zeeweg Picképlein - Huis ter Duinstraat blijft mogelijk. Ook het Huis ter Duin blijft via het Picképlein bereikbaar.

Van begin maart tot eind maart wordt het kruispunt De Grent/Rudolf Tappenbeckweg afgesloten.
In april wordt het Picképlein in z´n geheel afgesloten voor doorgaand verkeer. Woningen en hotels op het Picképlein worden zo goed mogelijk bereikbaar gehouden.
Voor voetgangers worden zo nodig aanvullende voorzieningen getroffen.

Noordwijk, 31 januari 2003
AJZ/Communicatie, tel. 071-3660451

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie