Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Lezing rivierenland in de toekomst Dordrecht

Datum nieuwsfeit: 12-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Dordrecht
Zoek soortgelijke berichten

---

Lezing: rivierenland in de toekomst

Vincent Brinkhof
Zou een watersramp zoals in 1953 vandaag weer kunnen gebeuren? Hoe ziet de toekomst van de waterwegen eruit? Hoe is het rivierenlandschap, zoals we dat nu kennen, ontstaan? Deze en andere vragen zullen komende woensdag aan de orde komen tijdens de lezing `Rivierenland in de toekomst', door ing. C.A.M.M. van Oorschot.

De lezing is één van de vele activiteiten die rondom de tentoonstelling '33.000 ZandZakken' worden georganiseerd. Deze tentoonstelling, die het Stadsarchief in samenwerking met Rijkswaterstaat heeft samengesteld, geeft een beeld van de gevolgen van de Watersnoodramp in 1953.

Op woensdag 12 februari zal Van Oorschot, die werkzaam is bij Rijkswaterstaat, dienstkring Merwede & Maas, ingaan op het verleden, heden en toekomst van de waterwegen in het rivierengebied. In het bijzonder behandelt zij de waterrijke omgeving van Dordrecht. Verder zal zij recente ontwikkelingen aangeven. Tot slot behandelt Van Oorschot het verleden, want duidelijk is dat de problematiek niet nieuw is. In de nota Van Veen, gemaakt in 1938, werd `de wenschelijkheid en mogelijkheid van het watervrij maken van Dordrecht' al onderzocht.

De lezing begint om 19.30 uur en is gratis bij te wonen. Aanmelden kan bij het Stadsarchief via 078 - 6 39 23 11 of via (stadsarchief@dordrecht.nl). Nadere informatie over de tentoonstelling en de extra activiteiten is te vinden op
www.dordrecht.nl/33.000zandzakken

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie