Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Subsidie voor openbaar vervoerverbinding in de gemeente Weert

Datum nieuwsfeit: 12-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Limburg

Subsidie voor openbaar vervoerverbinding in de gemeente Weert (039)

Vrijwillige chauffeurs rijden naar Boshoven en Vrakker

Gedeputeerde Staten hebben aan de gemeente Weert een subsidie van 17.500,- verleend voor het starten van een openbaar vervoerverbinding van en naar de wijken Boshoven en Vrakker. Het bijzondere van dit op maat ontworpen vervoersysteem voor de gemeente Weert is, dat de chauffeurs van het taxibusje waar de lijn mee wordt gereden, inwoners van Weert zijn en vrijwillig de dienst verzorgen. Openbaar vervoerbedrijf Hermes stelt het busje beschikbaar. Hermes streef naar een startdatum per 1 april 2003.

Met een eigen bijdrage ( 17.500,-) van de gemeente Weert en de door Gedeputeerde Staten verleende subsidie kan de nieuwe buslijn voor de duur van een half jaar gereden worden. Daarmee zijn de totale kosten van 35.000,- gedekt. De verwachting is, dat gedurende dit half jaar ook het gezamenlijk onderzoek van de Provincie en de gemeente Weert kan worden afgerond. Dit onderzoek richt zich op de mogelijkheden om te komen tot een nieuw vervoersysteem voor de hele gemeente Weert.

De nieuwe lijn rijdt op werkdagen en zaterdagen elk uur van de wijken Boshoven en Vrakker via het ziekenhuis, het centrum en het NS-station naar Keent en daarna verder naar de IJzeren Man. De tijdelijke vervoervoorziening heeft een apart tarief en aparte kaartjes. Er kan dus niet met de strippenkaart worden gereisd.
12-2-2003 10:56

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie