Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Fraude met uitkering in Den Helder

Datum nieuwsfeit: 12-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Helder

12-02-2003

Fraude met uitkering

Een 45-jarige inwoner van Den Helder is betrapt op fraude. De man had bij de sociale dienst niet doorgegeven dat hij in de periode november 1999 tot november 2002 gewerkt had naast zijn uitkering. De fraude kwam aan het licht na een vergelijking van de loonopgave van de belastingdienst en de uitkeringsadministratie bij de sociale dienst. Er is bruto 8.963,18 euro te veel aan bijstand verstrekt. De man bleek tevens in het bezit van een vervalst paspoort.

De uitkering van de man is in november 2002 beëindigd. Het bedrag wordt teruggevorderd en de sociale recherche heeft proces-verbaal opgemaakt. Het vervalste paspoort is door de sociale recherche in beslag genomen en met het proces-verbaal meegezonden naar de officier van justitie. Tegen de man is eerder proces-verbaal opgemaakt in verband met valsheid in geschrifte en fraude.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie