Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Het Nieuwe Rijden verovert Nederlandse rijopleidingen

Datum nieuwsfeit: 12-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Onderneming voor Energie en Milieu BV (NOVEM)
Zoek soortgelijke berichten

Nederlandse Onderneming voor Energie en Milieu BV

NOVEM

PERSBERICHT

Amsterdam, 12 februari 2003

Het Nieuwe Rijden verovert Nederlandse rijopleidingen

Minister De Boer maakt resultaten bekend op AutoRAI

Anderhalf jaar na de introductie hebben 6500 Nederlandse rij-instructeurs en examinatoren de training Het Nieuwe Rijden in de rijopleiding gevolgd. Dit is 90% van de Nederlandse instructeurs en examinatoren voor het B en CE rijbewijs. De cursisten zijn enthousiast over Het Nieuwe Rijden. De rij-instructeurs gebruiken de nieuwe rijstijl in hun rijlessen. Dat heeft demissionair minister De Boer van Verkeer en Waterstaat op woensdag 12 februari 2003 tijdens de AutoRAI bekendgemaakt.

Het Nieuwe Rijden
Met de training leerden rij-instructeurs comfortabeler, veiliger en energie-efficiënter autorijden. Belangrijke elementen zijn snel doorschakelen naar een hogere versnelling, tijdig gas loslaten en gebruik maken van het rollend vermogen van de auto. Daarmee kan gemiddeld 5 tot 10% brandstof worden bespaard en neemt de verkeersveiligheid toe. De training is een initiatief van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en Novem, ondersteund door een groot aantal branchepartijen, zoals BOVAG, CBR en FAM.

Het Nieuwe Rijden is inmiddels ook al een integraal onderdeel van de voortgezette trainingen van het ANWB Test- & Trainingscentrum, het VVCR en Prodrive Training.

Start Het Nieuwe Rijden in de taxi-rijopleiding Vanaf februari 2003 zullen ook veel taxichauffeurs te maken krijgen met Het Nieuwe Rijden, wanneer het wordt opgenomen in de Vakopleiding Taxichauffeurs van het SKKP (Stichting Kwaliteitsbevordering Kleinschalig Personenvervoer). Na een pilot met 40 chauffeurs zullen uiteindelijk alle 30.000 taxichauffeurs van de bij het SKKP aangesloten bedrijven worden opgeleid in het rijden volgens de principes van Het Nieuwe Rijden.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie