Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

VGN verwijt NU'91 farizeeërgedrag bij CAO-Gehandicaptenzorg

Datum nieuwsfeit: 12-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NU'91

CAO-Gehandicaptenzorg: VGN verwijt NU'91 farizeeërgedrag

Beste leden werkzaam binnen de gehandicaptenzorg en overige geïnteresseerden,

Degenen onder jullie die de vakbladen hebben gelezen, is het ongetwijfeld al opgevallen: de werkgeversorganisatie VGN heeft in de vakmedia ongewoon harde woorden gebruikt aan ons adres inzake de CAO-Gehandicaptenzorg. Sla er de nieuwsbrief ZorgVisie (donderdag 6 februari 2003) maar op na, of lees Verpleegkunde Nieuws van dezelfde datum.

Na intern beraad heeft NU'91 besloten niet te reageren op deze berichten, want dat zou door de VGN kunnen worden uitgelegd als nog meer olie op het vuur. We hebben inmiddels een brief van de VGN gekregen waarin de VGN ons uitnodigt voor een gesprek over omgangsvormen. Dat geeft ons de gelegenheid aan de VGN-vertegenwoordigers opheldering te vragen over het gebezigde taalgebruik. NU'91 is van mening dat een excuus op zijn plaats is. Eerst aankondigen dat je wilt praten over omgangsvormen, vervolgens op je laten wachten door geen uitnodiging te sturen, tegelijkertijd een gesprekspartner in de media aanvallen en ten slotte de meest vreselijke bewoordingen gebruiken: wij denken dat dat geen pas geeft.

Nadat het gesprek met de VGN heeft plaatsgevonden, zullen we je informeren over de uitslag ervan.

Wil je reageren, stuur dan je reactie naar (i.tjin@nu91.nl).

Met vriendelijke groet,

Hubert Vankan
Ike Tjin A Lien
CAO-onderhandelaars namens NU'91

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie