Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Info avond bestemmingsplan Raadhuisplein en Woonwerf Verolme Alblass..

Datum nieuwsfeit: 13-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alblasserdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Alblasserdam

Nieuwsberichten

20-01-2003
Info avond bestemmingsplan Raadhuisplein e.o. en Woonwerf Verolme

Informatieavond
Bestemmingsplan Raadhuisplein e.o en Woonwerf Verolme Op 13 februari van 20.00-22.00 uur organiseert de gemeente een informatie-avond over het ontwerp-bestemmingsplan 'Raadhuisplein e.o en Woonwerf Verolme' en het aangepaste ontwikkelingsplan voor Verolme.

Rondom dit bestemmingsplan is het een tijdje vrij stil geweest. De ontwikkelingen rondom het Verolmeterrein hebben echter niet stilgestaan.
In 2001 heeft het voorontwerp bestemmingsplan ter inzage gelegen. In de periode tussen de sluiting van de inspraaktermijn en nu is er veel gebeurd. Projectontwikkelaars Volker Wessel Vastgoed en Amstelland Ontwikkeling (VWV-AO) hebben de ontwikkeling van het Verolmeterrein overgenomen van TRS. Aanpassing van het bestaande ontwikkelingsplan werd nodig i.v.m. de veranderde woningmarkt, en verscherpte regelgeving ten aanzien van bodemsanering. Ook heeft Rijkswaterstaat haar eisen t.a.v. buitendijkse bouwlocaties verhoogd.

Vaststellen ontwerp-bestemmingsplan
Inmiddels is er duidelijkheid over het te volgen ontwikkelingstraject voor Verolme. Daarom kan nu de volgende stap gezet worden in de wettelijke procedure: het vaststellen van het ontwerp-bestemmingsplan. Dit ligt ter inzage van 22 januari t/m 19 februari (zie tekst hiernaast).

Informatie-avond
Op de informatie-avond zal het voorliggende
voorontwerp-bestemmingsplan worden toegelicht, evenals het aangepaste ontwikkelingsplan, zoals dat onlangs is opgesteld door de ontwikkelaars Volker Wessels Vastgoed en Amstelland Ontwikkeling. De veranderingen in dit ontwikkelingsplan hebben vooral te maken met de veranderde woningmarkt en regelgeving.

U bent van harte welkom op 13 februari van 20.00 tot 22.00 in De Wipmolen (Zeevaartschoollaan 1).

Figuur: Stedenbouwkundig raamwerk (uit Ontwikkelingsplan Woonwerf Verolme, 2002)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie