Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Flevoland 13-02-2003

Datum nieuwsfeit: 13-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Flevoland, plaats: gehele Regio 13-02-2003 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

In de loop van de dag verschijnt een extra persbericht op deze site.

Easy Rider
ALMERE Bij een Easy Rider controle op het Fontanapad woensdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur zijn twee bromfietsen in beslag genomen. Beide voertuigen hadden een te groot vermogen. In totaal zijn 18 bromfietsen gecontroleerd. Vijf waren zonder gebreken, de overige bestuurders zijn bekeurd voor rijden met te hoge snelheid (7), het niet dragen van een helm (7), het ontbreken of niet kunnen tonen van een verzekering (5), ondeugdelijke remmen (1) of het ontbreken van gele plaat (1) of framenummer (1).

ZEEWOLDE Tijdens een korte Easy Rider controle op de Knardijk zijn woensdagmorgen tussen 08.00 en 09.00 uur tien bromfietsen gecontroleerd. Twee bestuurders zijn geverbaliseerd voor meerdere gebreken aan hun voertuigen. Drie van hen kregen een bekeuring voor 1 technisch mankement, vijf bromfietsen bleken zonder gebreken.

Snelheidscontrole
ZEEWOLDE Op de Zeewolderdijk zijn woensdagmiddag tussen 10.00 en 12.00 uur 110 automobilisten gecontroleerd op snelheid. Elf bestuurders kregen een proces verbaal. Zij reden gemiddeld 100 km per uur. Tegelijk met deze controle werd ook gecontroleerd op de Gelderseweg ter hoogte van de Groenhoutseweg. Daar kregen 12 automobilisten een proces verbaal voor hun gemiddelde snelheid van 90 km per uur, waar 50 km per uur is toegestaan. Een 23-jarige automobilist uit Veenendaal raakte zijn rijbewijs kwijt, omdat hij met 105 km per uur (101 km per uur na correctie) over de Geldersweg reed.
Op de Vogelweg is bij een lasersnelheidscontrole een 43-jarige automobilist uit Dronten aangehouden omdat hij daar met 158 km per uur (153 km per uur na correctie) reed. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Overval kapsalon
ALMERE Op het Botplein vond woensdagmiddag omstreeks 13.20 uur een overval plaats op een kapsalon. Een medewerkster moest onder dwang van een wapen geld afgeven aan twee daders, die daarna te voet het pand verlieten. Ten tijde van de overval waren er drie klanten in de zaak aanwezig. Niemand raakte gewond. De politie stelt een onderzoek in naar de daders. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

Hennepkwekerij ontmanteld
LELYSTAD In een woning aan de Zevenwouden is woensdagmiddag een professionele hennepkwekerij ontmanteld. Na een tip werden in een met kweekapparatuur ingerichte kamer vijf grote hennepplanten ontdekt, vermoedelijk voor verdere kweek van een plantage. Daarbij werd de 33-jarige eigenaar uit Lelystad aangehouden. De apparatuur is vernietigd en de verdachte is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Aanrijding met letsel
LELYSTAD Bij een aanrijding in de Jol tussen een 16-jarige scooterrijder uit Lelystad en een 22-jarige automobilist uit Dronten is woensdagmiddag een 17-jarige Lelystedeling gewond geraakt. De 17-jarige zat als passagier achterop de scooter, toen de 16-jarige een bocht afsneed en op de weghelft van de automobilist kwam, ter hoogte van het Hillpark. Het slachtoffer is met beenletsel per GGD-ambulance vervoerd naar het Zuiderzeeziekenhuis.

LELYSTAD Twee automobilisten uit Lelystad van 33 en 72 jaar zijn woensdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Houtribdreef. Ter hoogte van de Boeier reed de 33-jarige op de Houtribdreef richting Houtribweg. Op de kruising kwam de 72-jarige vanaf de Boeier aanrijden en wilde linksaf de Houtribdreef op richting Westerdreef. Daarbij zag hij vermoedelijk de 33-jarige over het hoofd. De 33-jarige werd ter plaatse behandeld, de 72-jarige moest voor een hechting naar het ziekenhuis.

Rijbewijs ingenomen
SWIFTERBANT Een 21-jarige automobilist uit Nunspeet is woensdagavond aangehouden op de Biddingweg wegens een snelheidsovertreding van meer dan 60 km per uur. Hij reed vanaf Swifterbant richting Biddinghuizen met een snelheid van 150 km per uur (141 km per uur na correctie) waar 80 km per uur is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces verbaal is opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie