Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Kerncijfers 2001 over verslaving en verslavingszorg

Datum nieuwsfeit: 13-02-2003
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

De nieuwe Kerncijfers 2001 over verslaving en verslavingszorg afkomstig uit het Landelijk Alcohol en Drugs Informatiesysteem (LADIS) zijn door de Stichting Informatievoor- ziening Zorg (IVZ) gepubliceerd.

Tussen 1994 en 2001 zijn er meer dan 160.000 personen in behandeling geweest voor een afhanke- lijkheidsprobleem bij de verslavingszorg. In 2001 meldden zich in totaal bijna 54.000 personen bij de hulpverlening waarvan ruim 12.000 voor de eerste keer. De multiculturele samenleving wordt in toenemende mate zichtbaar in de vraag naar hulpverlening. In 2001 zijn bijna 10.000 personen oorspronkelijk niet uit Nederland afkomstig. De grote steden nemen bijna de helft van de ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie