Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Eerste onderzoeksresultaten naar mediation positief in Overijssel

Datum nieuwsfeit: 13-02-2003
Bron: Provincie Overijssel
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Overijssel

Eerste onderzoeksresultaten naar mediation positief

De provincie Overijssel heeft met het in 2001 gestarte project Mediation het voortouw genomen in het zoeken naar alternatieve vormen van conflictoplossing. In het onlangs verschenen onderzoeksrapport van de Rijksuniversiteit Groningen tonen de opgenomen resultaten aan dat Overijssel daarmee een goede beslissing heeft genomen. Het project Mediation heeft, naast een aantal geslaagde cases, tevens een belangrijk neveneffect bewerkstelligd, dat kan worden omschreven als een cultuurverandering.

Potentiële conflicten worden eerder, en in een vroeger stadium, herkend. Escalatie en ?juridisering? vormen dan geen noodzakelijke stappen. Niet alleen lijken ambtenaren steeds vaker bereid te ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie