Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Nieuwe methode gewichtsvermindering

Datum nieuwsfeit: 13-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

VDA DIETARY ANALYSIS

Nieuwe methode gewichtsvermindering

Alkmaar, Beekbergen, 13 februari 2003: Immogenics lanceert het Weight Management Programme, de nieuwe manier van gewichtscontrole. De methode is anders dan alle andere dieetprogramma's. Bloedonderzoek geeft aan welke voedingsmiddelen goed of niet goed verwerkt worden in het menselijk lichaam. Het uitsluiten van de 'niet goede' voedingsmiddelen resulteert na acht weken in ruim 90% van de gevallen in een verbetering van de energiehuishouding en gewichtsvermindering.

Onlangs presenteerde de RVZ (Raad voor de Volksgezondheid en Zorg) het rapport 'Gezondheid en gedrag'. Daaruit blijkt, dat overgewicht ook in Nederland tot één van de grootste bedreigingen van de volksgezondheid moet worden gerekend. Dachten we altijd dat het vooral in Amerika het geval is, in Nederland kampt 36% van de vrouwen en 40% van de mannen met overgewicht. Met alle consequenties voor o.a. hart- en vaatziekten.

Het Weight Management Programme baseert haar werking op basis van een persoonlijke bloedanalyse. Aan de hand van een kleine hoeveelheid bloed wordt getest hoe voedingsstoffen worden verwerkt in uw lichaam. De ene voedingsstof kan moeiteloos in energie worden omgezet, de andere veroorzaakt een ontstekingsreactie in uw lichaam. En juist met dat laatste zal het lichaam zeer bezig zijn, het moet energie besteden om stoffen (voeding) verwerkt te krijgen. Een soort vicieuze cirkel, het lichaam vraagt weer om nieuwe brandstof, terwijl eerdere brandstof niet in energie is omgezet.

Met het programma, dat in Nederland inmiddels door een kleine 750 mensen is gedaan, worden grote successen behaald. Als belangrijk neveneffect naast de gewichtsvermindering wordt een verbetering in en van de energiehuishouding geconstateerd door ruim 97% van de deelnemers.
Ook op andere terreinen zijn opmerkelijke zaken merkbaar: patiënten met huidziekten, darmklachten e.d. hebben baat bij het programma.

Het meest opmerkelijke aan het programma is wellicht dat de gebruiker er geen pil, drankje of poeder voor hoeft te nemen. Gewoon de constatering van de bloedtest volgen (een advieslijst met goed en slecht bij de gebruiker passende voedingsmiddelen). 'Goed' voedsel wordt gemakkelijk in energie omgezet, het lichaam vraagt niet om 'meer'. Het is dus eigenlijk niet een dieet, maar een voedingsadvies.

Het Weight Management Programme wordt via een landelijk netwerk van licentiehouders uitgevoerd. Vaak bij de betere sportscholen en fitnesscentra, maar ook bij schoonheidssalons en bedrijven die actief zijn met voedingsadviezen.
Het hele proces werkt verbluffend simpel: bloed afnemen, binnen één week antwoord met een voedingsadvieslijst, een eerste periode van acht weken het programma 100% volgen, en de resultaten zijn vaak verbazingwekkend.

Achtergronden van het programma

Van voedsel naar energie, het proces

Geconsumeerd voedsel wordt niet altijd volledig verteerd en kleine, onverteerde voedseldeeltjes kunnen in de bloedbaan terechtkomen. Doordat ze niet volledig verteerd zijn, herkent het immuunsysteem ze als lichaamsvreemd, en valt het ze aan. De aanval wordt uitgevoerd door witte bloedcellen die toxische stoffen produceren waaronder TNF alfa en vrij oxiderende radicalen (VOR). TNF alfa blokkeert het stofje (insuline) dat ervoor zorgt dat glucose de spiercel in wordt getransporteerd. Glucose kan dan de spiercel niet binnenkomen en wordt opgeslagen in de vetcellen. Dat proces leidt tot een verhoogd insulinegehalte in het bloed, wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat de vetcellen niet beschikbaar zijn als energiebron.

VOR's beschadigen rode bloedcellen, wat mogelijk resulteert in een inefficiënt proces van zuurstoftransport naar de spiercellen en een slechtere afvoer van kooldioxide. Het mogelijke gevolg is dat de hoeveelheid energie die per glucosemolecuul vrijkomt drastisch vermindert.

Dat hele proces kan eenvoudig worden omgekeerd door detectie van de voedselsoorten die niet volledig verteerd in het bloed terechtkomen. Het verwijderen van dat voedsel uit het eetpatroon leidt in vrijwel alle gevallen tot blijvende gewichtsafname en een aanzienlijke toename van de hoeveelheid beschikbare energie.

Voor verdere informatie kunt u zich wenden tot: Peter Smeets, telefoon 0343-517652, fax 0343-511866 of mobiel
06-19264627

Immogenics is via het web bereikbaar op www.immogenics.com

Immogenics
Robijnstraat 86-92
1812 RB ALKMAAR

072-5411200

13 feb 03 16:03

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie