Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Aanbieden advies Gezondheidseffecten

Datum nieuwsfeit: 13-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Aanbieden advies Gezondheidseffecten

De Voorzitter van de Tweede
Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

DBO/Adv-2356195

13 februari 2003

Hierbij bied ik u aan het advies van de Gezondheidsraad over Gezondheidseffecten van blootstelling aan radiofrequente elektromagnetische velden; aanbevelingen voor onderzoek'. Dit advies is door de Gezondheidsraad op 4 februari 2003 aan mij uitgebracht.

Dit advies is separaat door de Gezondheidsraad aan de leden van de Tweede kamer gezonden.

Het betreft een advies over een complex onderwerp, een standpunt zal daarom meer tijd vergen dan gebruikelijk. Daarnaast acht ik het wenselijk dat een standpunt op dit advies door het nieuwe kabinet wordt bepaald. Mijn streven is erop gericht om voor 20 juni 2003 een kabinetsstandpunt aan uw Kamer voor te leggen.

In dit standpunt zal tevens worden aangegeven hoe invulling zal worden gegeven aan de Motie Wagenaar (Tweede Kamer, 2000-2001, 27 561, nr. 10). Door middel van deze motie wordt de regering verzocht initiatieven te nemen om tot onafhankelijk wetenschappelijk epidemiologisch onderzoek te komen naar de effecten van straling door antennes op de langere termijn en onderzoek te laten verrichten naar geuite klachten.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

drs. Clémence Ross-van Dorp

Samenvatting van het advies Gezondheidseffecten 1. Samenvatting van het advies Gezondheidseffecten Externe link, 13-2-2003

Advies Gezondheidseffecten
2.
Advies Gezondheidseffecten
Externe link, 13-2-2003

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie