Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Jaar van de boerderij start in Overijssel met gratis inspectie

Datum nieuwsfeit: 14-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Overijssel
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Overijssel

Jaar van de boerderij start in Overijssel met gratis inspectie

Het Jaar van de Boerderij gaat in Overijssel officieel op 14 februari van start. Op die dag vindt de eerste gratis inspectie van monumentenwacht plaats in De Krim. Overijssel wil met allerlei projecten de unieke waarde van de historische boerderij in een veranderend landschap benadrukken.

Vorige week verrichte staatssecretaris Van Leeuwen van Cultuur de landelijke aftrap van de campagne. Met evenementen, een boerderijenestafette, congressen, excursies, tentoonstellingen, boeken en andere publicaties en tv-uitzendingen wil ?Stichting 2003 Jaar van de Boerderij? Nederland bewust maken van de waarde van het Nederlandse platteland.

Op het Overijsselse land staan 1155 monumentale boerderijen. De provincie heeft naast de landelijke activiteiten nog aparte projecten opgezet om de belangstelling voor de boerderij te vergroten. Zo is er de verkiezing van de Boerderij van het Jaar, komt er een Overijsselse boerderijenatlas op cd-rom en zijn er dus de gratis proefinspecties van Monumentenwacht.

Inspectie
Monumentenwachten zijn particuliere stichtingen die monumenten inspecteren op hun staat van onderhoud. De provincie ondersteunt de stichtingen financieel. Bij een inspectie controleert de monumentenwacht de boerderijen van de nok tot aan de fundering op eventuele gebreken. Kleine herstelwerkzaamheden worden per plekke uitgevoerd. Voor ingrijpender restauratie worden voorstellen gedaan.

In het kader van het Jaar van de Boerderij kunnen bewoners zich met concrete onderhoudsvragen tot de Overijsselse Monumentenwacht wenden. In 25 gevallen voert die een gratis eenmalige inspectie uit.

De overige activiteiten in Overijssel vindt u binnenkort op deze site.

Meer informatie op www.monumentenwacht.nl en www.jaarvandeboerderij.nl

Jaar van de boerderij start in Overijssel met gratis inspectie

College dreigt milieuvergunning Bouwens in te trekken

Overijssel en justitie intensiveren samenwerking

Kiezers in debat met Overijsselse lijsttrekkers

College daagt Provinciale Staten uit

Inloopavonden reconstructie goed bezocht

Provincie koopt eerste bedrijf reconstructie platteland

GS presenteert ontwerpvisie 'Goed wonen in Overijssel'

© 11-02-2003 Provincie Overijssel

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie