Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 14-02-2003

Datum nieuwsfeit: 14-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-02-2003
Persberichten district Maastricht (HP 13.25 uur) Vrijdag 14 februari 2003

Maastricht, drie automobilisten onder invloed achter het stuur.

Vrijdagmorgen 14 februari 2003 heeft de politie drie automobilisten bekeurd wegens het rijden onder invloed.
Een 56 jarige automobilist werd kort voor 02.00 uur op de Joh F. Kennedybrug te Maastricht door een politiepatrouille gecontroleerd. Na het ruiken van een alcohollucht bij de bestuurder werd deze meegenomen naar het politiebureau. Zijn ademanalyse gaf een alcoholpromillage aan van 1.5 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Een 24 jarige automobilist uit Leuven werd omstreeks 02.20 uur op het Tongerseplein te Maastricht gecontroleerd door een politiepatrouille, naar aanleiding van het rijden met zeer lage snelheid en het veel te vroeg stoppen voor een rood licht. De bestuurder bleek naar alcohol te ruiken waarop hij meegenomen werd naar het politiebureau. Daar gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan van ruim 1.0 promille. Na verhoor kon hij met een proces-verbaal huiswaarts. Een 21 jarige automobilist uit Maastricht werd omstreeks 04.00 uur op de Burgemeester van Oppenstraat te Maastricht gecontroleerd. Bij het eerste contact bleek ook hij naar het gebruik van alcohol te ruiken. Aan het politiebureau gaf de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 1.0 promille. Na verhoor en het opmaken van proces-verbaal kon de Maastrichtenaar met een rijverbod van 4 uur huiswaarts.
Een vierde automobilist, een 22 jarige inwoner van Landgraaf, werd omstreeks 03.30 uur op de Boschstraat te Maastricht aan een controle onderworpen. Ook hij bleek naar het gebruik van alcohol te ruiken, maar kon zonder proces-verbaal huiswaarts. De uitslag van zijn ademanalyse bleef onder de 0.5 promille.

Maastricht, winkeldief.

Een 41 jarige inwoner van Maastricht is donderdagavond 13 februari 2003 door de politie bekeurd na het plegen van een winkeldiefstal. Hij ontvreemdde in een grootwarenhuis aan de Grote Staat te Maastricht een set flyers van een dartspel met een winkelwaarde van bijna 2 euro. Nadat er niets werd afgerekend aan de kassa en de winkeldief het bedrijf wilde verlaten werd hij aan de uitgang door beveiligingspersoneel ter verantwoording geroepen. Aan het politiebureau werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel van 115 euro aangeboden.

Maastricht, insluiper slaat twee keer toe.
Een onbekend insluiper heeft donderdagmiddag 13 februari 2003 twee keer in winkels aan de Spilstraat te Maastricht toe geslagen. Ongemerkt voor het personeel wist de dief omstreeks 14.30 uur in de kantoorruimte van een kledingwinkel naar binnen te glippen. Na het doorzoeken van zowel de keuken als de kantoorruimte ontvreemde hij 200 euro. Meteen daarna sloeg hij ook toe in een tweede winkel. Ook daar wist hij ongezien de bedrijfsruimte binnen te glippen. Echter daar werd hij betrapt door het personeel. Hij wachtte echter de komst van de politie niet af en nam de benen met medeneming van een geldbedrag van bijna 2090 euro. De gedupeerden hebben bij de politie aangifte gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie