Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Chef d'équipe Hans Ditzel beperkt taken

Datum nieuwsfeit: 15-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland
Zoek soortgelijke berichten
Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Chef d'équipe Hans Ditzel beperkt taken

14/02/2003

Ermelo, 14 februari 2003
Hans Ditzel (Westendorp) stopt als chef d'équipe Enkelspan Paarden. Wel blijft Ditzel actief als chef d'équipe Enkel- / Twee- en Vierspan Pony's. Ditzel geeft aan te willen stoppen met de Enkelspan Paarden vanwege een verschil in het te voeren beleid.

Hans Ditzel was, toen de FEI een Wereldkampioenschap voor Enkelspannen in het leven riep, één van de drijfveren die er voor zorgde dat er in 1998 een Nederlandse ploeg naar dit eerste WK in het Oostenrijkse Ebbs kon vertrekken. Het team behaalde vervolgens direct een bronzen plak.

Ditzel zal overigens zijn werkzaamheden als chef d'équipe Enkel-/Twee- en Vierspan pony's wel voortzetten Toen de Vierspannen Pony's in 1995 een eigen EK kregen, trad Ditzel aan als chef d'équipe. Met deze équipe boekte hij vanaf het begin successen: teamzilver in 1995 en in 1997, teamgoud in 1999 en individueel zilver en brons in zowel 1997 als 1999. In Saumur won Nederland in 2000 zelfs goud. In 2002 werd brons behaald in Sandringham.

De KNHS hoopt op korte termijn de functie van chef d'equipe Enkelspan paarden weer te kunnen vervullen. Verder wil de KNHS Hans Ditzel hartelijk bedanken voor zijn inzet en wenst hem nog veel succes als chef d'équipe Enkel-/ Twee- en Vierspan pony's.

Bron: KNHS

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie